Herec Dejvického divadla Václav Neužil v současné době točí životopisný film o Emilu Zátopkovi, ve kterém mu režisér David Ondříček (49) svěřil rovnou hlavní roli fenomenálního běžce. Olympijský vítěz měl ovšem pořádné kouty, a aby byla role věrohodná, museli maskéři Václavovi oholit přední část hlavy. A protože natáčení může trvat někdy i několik měsíců, musí s tímhle sestřihem chodit i v civilu – a to rozhodně nic fešáckého není. Neužil měl přitom vždycky pořádnou čupřinu!

Sympatický Neužil, známý například z komediálních seriálů Čtvrtá hvězda a Dabing Street, nebo z detektivní minisérie Vodník, se s komicky vyholenou hlavou nyní objevil na třetím ročníku nočního divadelního běhu Pražskou tržnicí. Říká se mu Velká holešovická, a cenou pro nejrychlejší týmy je 20 tisíc korun na nákup vstupenek do svého divadla pro diváky, kteří si běžně nemohou vstupenky do divadla dovolit. V minulosti bylo takto obdarováno například středisko sociálních služeb nebo diagnostický ústav pro mládež.

Štafetový běh na 4x1 km Dejvické divadlo sice nevyhrálo, Neužil ho ale přesto pojal jako tolik potřebný běžecký trénink. Rovněž předvedl, jak se dostává do formy: viditelně totiž pohubnul, zatímco předtím se mohl vždycky pochlubit urostlou postavou. Na dobré náladě mu ale ani podivný sestřih nikterak neubírá. Sám sebe popisuje jakožto „fanaticky pasivního sportovce“ a na sociální sítě dává dokonce selfíčka, na nichž vyniká jeho neobvyklý účes! „Jste sexy, ať už máte na hlavě cokoliv,“ shodují se navíc jeho fanynky.

VIDEO: Zátopek ožije na filmovém plátně. Legendu ztvární Václav Neužil.

Video
Video se připravuje ...

Zátopek ožije na filmovém plátně. Legendu ztvární Václav Neužil. iSport TV

Fotogalerie
30 fotografií