Jste tam coby dup

Vlastním autem jste z Prahy v Berlíně za tři a půl hodiny, z Prahy a Brna také jezdí do Berlína přímá autobusová linka Flixbus nebo Eurolines.  Autobus vychází cenově mnohem výhodněji, než vlak.

Ubytování za hubičku

Nechcete za ubytování utrácet moc peněz, ale chcete mít jistotu, že pokoje budou čisté a v recepci vás nevezmou na hůl? Zkuste a&o hostels, ubytovat se můžete od 5 Euro za noc hned na čtyřech místech v Berlíně.
a&o Berlin Mitte v sousedství kultovního berlínského sqatu a kousek od Alexandrplatzu, a&o Berlin Hauptbahnhof u nádraží, a&o Berlin Kolumbus v klidné čtvrti s dobrou dopravní dostupností a a&o  Berlin Friedrichshain ve čtvrti, pro kterou jsou typické červené cihly, vás uvítají a pozor, děti bydlí zdarma.

Provedou vás zdarma

Pokud se nechcete jen tak potulovat, nebo toužíte po odborném výkladu, můžete využít služeb Free Tours (originalberlintours.com) , které nabízí hned 4 trasy a navíc zdarma.

The FREE Original Berlin Walking Tour: 2,5 hodinová tour vás zavede do bojiště 2. světové války, k pozůstatkům Berlínské zdi a k nejznámějším památkám.

The FREE Original Berlin Alternative Tour: Netradiční tour, na které uvidíte street art a graffiti ve všech jeho formách, squaty, parky i bary.  Pro uctívače Kreuzbergu provinnost.

The FREE Original Berlin Royal Potsdam Tour: Tady se budete cítit jako v pohádce, protože se vydáte do nejkrásnějších paláců a zahrad.

The FREE Original Berlin Concentration Camp Memorial Tour: Tahle prohlídka není pro slabé povahy.Projdete místy, která sloužila jako zařízení pro politické vězně a navštívíte centra nacistické moci.

Pro ty, kdo se rádi toulají

Při návštěvě Berlína určitě nemůžete minout zbytky Berlínské zdi, která po desetiletí dělila město. Význačnou dominantou města je taky Alexanderplatz, což je dnes nejznámější berlínské náměstí, které nese název podle ruského cara Alexandra I. Dříve sloužilo jako dobytčí trh, posléze jako místo pro výstavy a přehlídky, dnes si tam nakoupíte i pochutnáte. Pár kroků odtamtud je i „Červená radnice“, kterou také stojí za to vidět.

Dominantou Berlína je barokní kostel Berliner Dom, do kterého byly hned po výstavbě přemístěny hrobky panovnické dynastie Hohenzollernů.

A pokud  máte rádi výšky, můžete vystoupat  na Berlínskou televizní věž, která sahá do výšky 368 metrů.

Berlín pro gurmány

Ano, samozřejmě, než nevynecháte tradiční německou klobásu, ale Berlín se vyznačuje tím, že v něm najdete jídla z celého světa. Berlínský kebab je vyhlášený, pokud máte rádi falafel, neměli byste minout Maroush Restaurant, kde si pochutnají i vegetariáni.  Ochutnat můžete místní piva i sladkosti.

S kartou je to levnější

Pokud chcete hodně vidět a přitom ušetřit,  pořiďte si  Berlin Welcome Card, budete mít zdarma jízdné v MHD a až 200 slev na vstupy do muzeí, galerií a paláců.