Málokdo dnes ještě ví, že to byl zpěvák Michal Penk, kdo stál u zrodu slavné kapely Lucie, samozřejmé společně s Robertem Kodymem (52) a Petrem Chovancem (54) alias P.B.Ch. Z kapely však odešel ještě před tím, než se stihla pořádně proslavit, a i to považuje za velkou životní prohru.

„Litoval jsem toho mnohokrát. Nejvíce mě ale mrzelo, že se mezi námi zhoršily vztahy a kluci z Lucie se do mě občas v médiích i pustili. Obvykle jsem na to nereagoval, ale štvalo mě to. Myslím si, že s Robertem Kodymem jsme si byli v mnoha věcech dost podobní a nebylo třeba, aby se vůči mně po určitou dobu vymezoval,“ svěřil se interpret hitu O bláznech v rozhovoru pro Novinky.cz.

K drogám podle svých vlastních slov sklouznul kvůli demotivaci v hudební branži. „V tom období jsme se navíc rozešli s Ivanou, se kterou jsem měl syna. Měl jsem volné večery, a tak jsem se tu a tam sebral a vyrazil někam do šantánu. Tam jsem se dostal k drogám, ale musím přiznat, že v tom sehrálo roli i mé nadšení filmem Pulp Fiction, ve kterém jsou některé scény týkající se drog velmi působivé. Zkusil jsem nejdříve kokain, chtěl jsem to s ním zažít,“ popisuje.

Nelegální látky navíc odbourávaly jeho vrozenou stydlivost, takže mu najednou nevadilo poznávat nové lidi, a díky pervitinu, k němuž pak přešel, byl náhle plný euforie a plánů do budoucna. Několikrát se pak léčil, ale neúspěšně. „Vlastně jsem nikdy nebyl sám za sebe rozhodnutý se závislosti na drogách zbavit. Léčil jsem se třeba kvůli rodičům. Nakonec jsem se dostal do relativně dlouhého období, kdy se mi podařilo udržet si čistý štít. Doktoři mi nicméně řekli, že zápas se závislostí na drogách je dlouhodobá věc,“ vysvětluje Penk, který se nechtěl vyjádřit k tomu, zda ještě drogy bere, nebo ne. Pouze uvedl, že je na tom teď pár let stejně... Ale jak vlastně?

Nikdy se nepokusil předávkovat, na život si však sáhnul. „Měl jsem vážnou dopravní nehodu, když jsem jel pod vlivem drog. Přerazil jsem si tři obratle, takže mám na páteři obrovskou jizvu. Byl to jeden z mých dvou pokusů o sebevraždu. Asi tu ale ještě mám zůstat a něco udělat,“ myslí si dnes kontroverzní muzikant, jenž se opakovaně pokouší o comeback.

VIDEO: Poznali byste dnes Michala Penka?

Video
Video se připravuje ...

Poznali byste dnes Michala Penka? David Malík, Youtube.com

Fotogalerie
32 fotografií