„Po padesáti letech aktivní činnosti samozřejmě nemám problém pracovat s herci. Ale než jsem dělal Rašína, tak jsem se Mirkovi Donutilovi – vzhledem k jeho pověsti – dost vyhýbal. Ale pak jsem si řekl, že to za to stojí,“ prozradil Aha! režisér, který je mj. podepsán pod filmy Skalpel, prosím či Sametoví vrazi.


„Promluvil jsem si s ním opravdu velmi upřímně. Šly o něm nějaké fámy, jakým způsobem se chová, každý u filmu o tom ví, ale já jsem si to s ním vyjasnil,“ řekl Svoboda o Donutilovi. „On ví, že kdyby se tomu tak nevěnoval, tak mi nedělá problém přeobsadit i hlavní roli. Nakonec se choval brilantně, roli Kramáře zvládl bravurně. Proto jsem ho teď obsadil do svého dalšího televizního thrilleru Vysoká hra, kde je za velkého intrikána a hraje ho znamenitě,“ pochvaloval si režisér.

Herec si je dobře vědom toho, jakou má mezi kolegy pověst. „Vím, že ze všech možných stran na mě prší poznámky, jak jsem nerudný, nepříjemný, domýšlivý, hamižný, arogantní. Samozřejmě chci být prostě nejlepší,“ uvedl Donutil na svou obranu.

Málokdo z těch, kteří mu nemohou přijít na jméno, přitom ale tuší, co vše musel pro svou kariéru obětovat. „Vím, co to stálo za úsilí, za obrovskou dávku zdraví. Ten, kdo si tím neprošel, a to pomíjím nemoci, které mě svého času velmi pronásledovaly, nepochopí, co to je za strašnou dřinu,“ dodal herec.

Svůj názor dokáže Miroslav Donutil říct tak, aby byl co nejvíc slyšet. A na nepřipravené kolegy občas i zařve. „Někdy už vám ujedou nervy, když ten člověk nedokáže ani posedmnácté říct jednu větu,“ přiznal herec Týdeníku Televize.

VIDEO: Miroslav Donutil: Mám doma 7 obrazů od Kristiana Kodeta!

Video
Video se připravuje ...

Miroslav Donutil: Mám doma 7 obrazů od Kristiana Kodeta! Hana Hoschlová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií