„Tak jsem vám umřel,“ stojí na smutečním oznámení Zdeňka Skarlandta, který podlehl rakovině pár dní před svými osmdesátinami. Ovšem na smutečním oznámení ještě sám zve 14. června od 14 hodin na vlastní pohřeb do Strašnického krematoria do Velké síně. 

„Ani jsem nepočkal na své narozeniny, víte, že jubilea nesnáším,“ píše se na oznámení. Známý kytarista, který vystupoval s KTO a spolupracoval také mimo jiné i s Waldemarem Matuškou (†76), naposledy vydechl v pátek 7. června. Prohrál svůj boj s rakovinou.

Manželka, bývalá hlasatelka Marta Skarlandtová a dcera Linda, která je mluvčí divadla Ungelt, nechaly udělat originální smuteční oznámení přesně ve stylu známého milovníka country hudby a blízkého „Waldova“ přítele.

Kytarista své kamarády zve na „poslední hrací,“ jak muzikanti KTO říkali svým hudebním sešlostem. „Bez kravat,“ upozorňuje ještě Zdeněk prostřednictvím svých nejbližších.

„Nebrečte,“ vybízí své nejbližší v samotném závěru oznámení. Jeho dcera Linda pro Blesk dodala: „Přijďte všichni, kamarádi, táta měl velkou společnost rád.“

Hudebník zve prostřednictvím smutečního oznámení na poslední „hrací“.
Autor: Rodina Z. S.