Vydejte se ke slovenskému „moři“

V srdci regionu Liptov se nachází rozlehlá vodní nádrž Liptovská Mara, která na první pohled evokuje moře. Vedle tohoto sladkovodního „moře“ v Liptově najdete také řadu termálních minerálních pramenů. Mezi lokality, které jsou na přírodní prameny nejbohatší, patří obec Liptovský Ján. 

Autor: www.visitliptov.sk

Na opačné straně Liptova turisty lákají termální lázně Lúčky, kam míří turisté, kteří si potřebují odpočinout a načerpat novou energii. Ti, kteří mají energie dostatek, se mohou vydat do některého z aquaparků, za kterými do regionu míří zástupy fanoušků vodních hrátek i příjemného relaxu. Tatralandia v Liptovském Mikuláši nabízí mnoho tobogánů a bazénů s čirou, termální, a dokonce i slanou vodou. 

Exotika i uprostřed zimy 

Na takřka exotický zážitek se návštěvníci mohou těšit pod prosklenou střechou aquaparku Tropical Paradise, protože kouzelný prostor každého přenese do horkého tropického léta. A to i tehdy, když venku prší, sněží nebo mrzne, až praští. Zasurfovat si v únoru a pak vyrazit na barevný drink a skvělé karibské menu? To v tropickém ráji není žádný problém.

Autor: www.visitliptov.sk

Zapomenout nesmíme ani na vodní park Bešeňová, který leží v okrese Ružomberok. Tady si hosté mohou užít samá NEJ – nejvíce bazénů, nejdelší tobogán, největší saunový dům, ale i bazén s mořskými vlnami. Největším místním lákadlem jsou proslulé saunové ceremoniály, které lze absolvovat v denní i noční podobě. Vodního vyžití je v Liptově dost a dost, a to i díky místním divokým řekám. 

Kraj, který hlídají kamenní strážci 

Liptov prakticky ze všech stran obklopují hory – Nízké Tatry, Západní Tatry, Vysoké Tatry, Chočské vrchy a Veľká Fatra. Jde o pohoří, která poskytují dostatečné vyžití středně i méně zdatným turistům. Na své si ale přijdou i dobrodruzi, kteří si na dovolené chtějí dát pořádně do těla. A díky lanovkám na Chopok a Malinô Brdo zvládnou horskou túru i nejmenší děti. 

Autor: www.visitliptov.sk

Místní kopce si pochopitelně zamilovali i cyklisté, kteří vyhledávají členitý terén. V Liptově na ně čeká přibližně 800 km značených cyklotras, kde si každý vybere takový terén, který vyhovuje jeho kondici. Vedle klasických horských kol jsou aktuálně v Liptově velkým hitem také elektrokola. 

Dobrodružné léto pod horami 

Léto patří dětem, a proto region pod Chopkem nabízí těm nejmenším skvělé zábavné programy. Od května do září v oblasti probíhá projekt Liptoviedky. Děti skrze pohádkové příběhy a kouzelné bytosti poznávají region a zároveň tráví čas v přírodě a na zdravém vzduchu.

Autor: www.visitliptov.sk

Hned na začátku prázdnin, 4. - 6. července 2019, proběhne v Liptovském Jáně dětská akce Za 7 horami. Jde o největší pohádkový festival v přírodě. Bohatý doprovodný program bude připravený napříč Jánskou dolinou. Děti se mohou těšit na bohatý doprovodný program plný zábavy, pohybu, známých osobností a hlavně pravou a nefalšovanou letní pohodu s rodinou a přáteli.

Na místě vyroste rovnou 5 pohádkových království a na festival zamíří také pětice divadel, která dětem představí svůj pohádkový repertoár. Pohádky se pochopitelně budou odehrávat právě v těchto královstvích. Hlavní pódiový program proběhne v sobotu 6. července. Vstup na akci je bezplatný.