Snoubenci spolu už pořádně dlouho randí. Poprvé se setkali už v roce 2002 na osmnáctých narozeninách svého společného bratrance prince Felixe Lucemburského. Mladému Napoléonovi bylo tehdy patnáct, Olympii čtrnáct.

A jaké je Olympiino napojení na české krále? Její matka je arcivévodkyně Marie-Beatrice, ta je dcerou arcivévody Roberta a ten byl zase synem Karla I., našeho posledního císaře, a císařovny Zity. Otcova babička z maminčiny strany Gundelinde Bavorská také byla nejmladší dcerou Ludvíka III. a Marie Terezy Rakouské-Este, která se narodila roku 1849 v Brně.

Zásnuby oznámili letos v březnu. Jean-Christophe prozradil, že Olympii požádal o ruku ve švýcarském Prangins u Ženevského jezera, kde žije jeho babička, princezna Alix Napoléon. Byli prý na procházce v lese, když začalo sněžit, a z prince ta otázka doslova vystřelila.  

Pár má za sebou už i první skandál. 1. dubna totiž v Paříži z princova zamknutého mercedesu ukradli zásnubní prsten, který zdobí vzácný diamant z koruny císařovny Evženie, manželky Napoleona III.. Zloději byli ovšem během několika dní chyceni a prsten navrácen.

Svatba se uskuteční 19. října v Les Invalides, a spojení hlavy domu Bonapartů a bavorské hraběnky je označováno za nejsledovanější šlechtickou svatbu letošního roku.

Fotogalerie
4 fotografie
 

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií