Koupaliště Praha

Přírodní koupaliště

KOUPALIŠTĚ LHOTKA

Otevírací doba: pondělí až pátek od 10 do 18 hodin, víkend od 9 do 18 hodin
Vstupné: 100 Kč, snížené 80 Kč, rodinné (2+2) 260 Kč, děti do roku zdarma
Atrakce: Návštěvníci se mohou vykoupat v  jezeře s  přírodním čištěním ve tvaru nepravidelného oválu, který je rozdělen na plaveckou část s hloubkou 3,25 m a neplaveckou část s hloubkou do 1 metru. K  dispozici je také klubovna nebo stánek s  občerstvením.

Dění na koupališti snímá kamera, sledovat můžete ZDE.

RYBNÍK MOTOL

Otevírací doba: denně od 9:30 do 20 hodin
Vstupné: 80 Kč, snížené 50 Kč
Atrakce: Přírodní vodní nádrž s  písečným dnem nabídne především dětem snadný přístup do vody. Areál je zatravněný, k  dispozici je také dětský koutek, trampolína, skluzavka, houpačka a pískoviště. Odvážní dospělí mohou zase využít nudistickou pláž.

KOUPALIŠTĚ MOTOL

Otevírací doba: denně od 9:30 do 20 hodin
Vstupné: 70 Kč, snížené 50 Kč
Atrakce: Motolský rybník je ideální zejména pro děti. Není hluboký a  má písčité dno. Mimo koupání si zde můžete zahrát ping-pong, volejbal a  další sportovní hry. K dispozici je i dětské hřiště nebo malý bufet.

KOUPALIŠTĚ DŽBÁN

Otevírací doba: denně od 8 do 21 hodin
Vstupné: 90 Kč, snížené 60 Kč
Atrakce: Vodní nádrž se nachází nedaleko kempu. Využivají ho proto především turisté z ciziny. Zásadní změny pro letošní sezonu tu sice nejsou, milovníci nudismu tu ale mohou navštívit velmi oblíbenou pláž. V  areálu se nachází několik stánků s občerstvením.

BIOTOP RADOTÍN

Otevírací doba: denně od 9 do 20 hodin
Vstupné: 120 Kč, snížené 60 Kč, rodinné 20 Kč, snížené 60 Kč, rodinné (2+2) 250 Kč, víkend 160 Kč, snížené 60 Kč, rodinné (2+2) 350 Kč
Atrakce: Biotop nabízí koupání v čisté vodě bez chemie, která se čistí za působení vodních rostlin ve filtračních lagunách. V areálu se nachází koupací jezero a biologické (čistící) jezero. Pro děti je k dispozici dětské hřiště, v budově je možnost občerstvení. Novinkou je krytý bazén, který je zatím ve zkušebním provozu. Oficiálně se otevře letos v září. Nově zavedli provozovatelé zálohované kelímky a nádobí nebo brčka z biologicky rozložitelného plastu.

Dění na koupališti snímá kamera, sledovat můžete ZDE.

Biotop Radotín.
Autor: Blesk:David Malík

KOUPALIŠTĚ HOSTIVAŘ

Otevírací doba: denně od 9 do 20 hodin
Vstupné: 119 Kč, snížené 89 Kč, rodiné (2+2) 329 Kč, děti do 100 cm zdarma
Atrakce: Hostivařská přehrada nabízí mimo koupání spoustu aktivit ve vodě i nasuchu. Návštěvníci si mohou zapůjčit loďky nebo vyzkoušet waterzorbing. Sportovci si mohou zahrát beach volejbal, pro klidnější tu je zase jóga na loďkách. I pro děti je tu mnoho zábavy na obří trampolíně nebo v dětském koutku.

Bazény

KOUPALIŠTĚ PRAŽAČKA

Otevírací doba: pondělí až pátek od 10 do 21:30 hodin, víkend od 10 do 20 hodin
Vstupné: 140 Kč, snížené 100 Kč, rodinné (2+1) 300 Kč
Atrakce: Zrekonstruovaný bazén z minulého roku je rozdělen do tří částí – plavecké, relaxační a rodinné s atrakcemi pro děti. Letos se rozšířil prostor kolem venkovního bazénu. Nově mají návštěvníci přístup i do Grillparku s místy k posezení a odpočinku. Nově mohou lidé využít online rezervační systém pro venkovní sportoviště.

Koupaliště Pražačka.
Autor: Blesk:TONDA TRAN

KOUPALIŠTĚ PODOLÍ

Otevírací doba: denně od 6 do 21:45 hodin
Vstupné: 190 Kč, studenti a důchodci 120 Kč, děti do 15 let 110 Kč, rodinné (2+1) 380 Kč
Atrakce: Koupání je zde možné ve dvou bazénech, z nichž jeden je určený ke skokům do vody. K dispozici je také tobogán, hřiště a občerstvení. Dětské brouzdaliště je kvůli havárii mimo provoz, jeho otevření se očekává na začátku července.

Dění na podolském koupališti snímá kamera, sledovat můžete ZDE.

Plavecký bazén v Podolí.
Autor: Blesk:Stary Jindrich

NÁDRŽ DIVOKÁ ŠÁRKA

Otevírací doba: denně od 10 do 18 hodin
Vstupné: 120 Kč, snížené 70 Kč, děti do 15 let 50 Kč, děti do 5 let zdarma
Atrakce: V  areálu Divoké Šárky mají dva bazény pro plavce a  dětské brouzdaliště. Nejvíce zábavy si tu užijí děti, pro které je tu menší tobogán, houpačky, skluzavky nebo dětský hrad a  nově také trampolína. I sportovní nadšenci si přijdou na své, zahrát si mohou stolní tenis, volejbal a nohejbal.

KOUPALIŠTĚ ŽLUTÉ LÁZNĚ

Otevírací doba: denně od 9 do 20 hodin
Vstupné: 30 Kč, snížené 20 Kč, děti do 100 cm zdarma
Atrakce: V  areálu Žlutých lázních se mohou návštěvníci svlažit ve Vltavě. Pro děti jsou tu ale bezpečná brouzdaliště s  teplou vodou. Prostory nabízí spoustu aktivit. Na odvážlivce tu čeká novinka, která se poprvé představila ve střední Evropě. Surf eFoil je adrenalin na vodě, kdy na surfu s  elektropohonem doslova létáte nad vodní hladinou.

KOUPALIŠTĚ ČAKOVICE

Otevírací doba: denně od 9 do 19 hodin
Vstupné: 120 Kč, studenti 100 Kč, důchodci a děti do 15 let 90 Kč, děti do 150 cm 70 Kč, rodinné (2+2) 310 Kč, děti do 3 let zdarma
Atrakce: Koupaliště nabízí velký a malý bazén s tobogánem. Na zatravněné ploše si mohou návštěvníci odpočinout, zatímco se děti zabaví na dětském hřišti. K dispozici je také stánek s občerstvením.

KOUPALIŠTĚ PETYNKA

Otevírací doba: denně od 7 do 21 hodin
Vstupné: 160 Kč, snížené 100 Kč, rodinné (2+3) 380 Kč, děti do 3 let zdarma
Atrakce: Mimo 50metrový bazén areál nabízí také beach volejbal, badminton, stolní tenis a pétanque. Novinkou je dětský náramek, který umožňuje neomezený vstup na dětské atrakce (trampolína, aquazorbing a dětská autíčka). Návštěvníci se mohou nově těšit na stolní fotbálky a nové výdejní místo v gastro zóně.

Dění na koupališti snímá kamera, sledovat můžete ZDE.

Koupaliště Petynka.
Autor: Blesk:David Malík

KOUPALIŠTĚ LÁDVÍ

Otevírací doba: denně od 9 do 19 hodin 
Vstupné: 150 Kč, studenti 130 Kč, důchodci 110 Kč, děti do 15 let 100 Kč, děti do 150 cm 90 Kč, rodinné (2+2) 390 Kč, děti do 3 let zdarma
Atrakce: Areál nabízí velký bazén a brouzdaliště s vodním hřibem a skluzavkou. Pokud budete mít dost koupání, můžete si zahrát pétanque nebo ping-pong. Samozřejmostí je také občerstvení s posezením.

Bazén Ládví.
Autor: Blesk:Karel Kopáč

KOUPALIŠTĚ STÍRKA

Otevírací doba: denně od 9 do 19 hodin
Vstupné: 150 Kč, studenti 130 Kč, důchodci 110 Kč, děti do 15 let 100 Kč, děti do 150 cm 90 Kč, rodinné (2+2) 390 Kč, děti do 3 let zdarma
Atrakce: Areál zahrnuje velký bazén s  maximální hloubkou 2,3 m. Děti mohou využít dětský s vodním hřibem a skluzavkou. Kdo se chce schovat před sluníčkem, může si zapůjčit slunečník s  lehátkem. Na své si přijdou i ti aktivnější. K dispozici je volejbal, fotbálek, pétanque nebo aquazorbing.

KOUPALIŠTĚ SK SLAVIA

Otevírací doba: pondělí až pátek od 6 do 20 hodin, víkend od 9 do 20 hodin
Vstupné: 160 Kč, snížené 100 Kč, děti do 15 let 90 Kč
Atrakce: Plavecký stadion nabízí 50metrový venkovní bazén s maximální hloubkou dva metry. V  loňském roce se tu kompletně zrekonstruovaly dva dětské bazény, které provozovatelé doplnili o chrlič a skluzavku s tobogánem. Na travnaté ploše je k  dispozici také dětské hřiště.

Dění na koupališti snímá kamera, sledovat můžete ZDE.

Jaké bude počasí? Sledujte radar, ať vás nic nepřekvapí!

Fotogalerie
10 fotografií