Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Smrt princezny Marie (†32): Ze slov jejího strýce Schwarzenberga mrazí

Autor: Jakub Veinlich, mac - 
6. června 2019
17:51

Nejstarší poslanec a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (81) truchlí. Nedávno mu totiž zemřela teprve 32letá neteř. Princezna Marie byla poslední roky těžce nemocná, Schwarzenberg proto Blesk Zprávám řekl, že je pro ni proto smrt vysvobozením.

„Zemřela moje neteř, ano,“ potvrdil informace Blesk Zpráv Karel Schwarzenberg, kterého zpráva o smrti jeho neteře zastihla jen pár týdnů po propuštění z nemocnice, kde mu operovali srdeční chlopeň.

Vysvobození 

„Byla dlouhodobě nemocná. Bylo to pro ni vlastně vysvobození, protože poslední léta na tom skutečně nebyla dobře,“ říká dnes smířlivě poslanec. 

Princezna Marie-Helene Antoinetta Tereza Maximiliána byla přitom velmi mladá. Narodila se 29. dubna 1987, bylo jí tedy teprve 32 let.

„Minulou sobotu jsme ji pohřbili na Orlíku, ale poněvadž větší část svého mládí strávila ve Švýcarsku a její matka je Švýcarka a měla tam spoustu přátel a příbuzných, tak tam bude v sobotu 8. 6. rekviem tam, to je pravda,“ potvrdil Schwarzenberg Blesk Zprávám místo poslední mše za zesnulou neteř.

Poslední dny v kómatu

Na její smrt se prý rodina připravovala, nepřišla zničehonic. „Život je i o smrti. Věděl jsem, že je těžce nemocná, a poslední týden byla v kómatu,“ pokračoval Schwarzenberg a doplnil, že pro něj odchod milované neteře nebyl nijak překvapivý. „Myslím, že pro ni samotnou to bylo do jisté míry osvobození,“ uzavřel.

Karel Jan Nepomuk Josef Norbert Bedřich Antonín Vratislav Menas kníže ze Schwarzenbergu, bývalý ministr zahraničí a kancléř prezidenta Václava Havla, je příslušník české větve rodu Schwarzenbergů. V České republice ale nesmí podle zákonů šlechtický titul používat. Tam, kde tituly nezakázali, se může titulovat jako „kníže ze Schwarzenbergu, vévoda krumlovský, hrabě ze Sulzu a lankrabě klettgavský“ a je také rytířem Řádu zlatého rouna. 

 

beztedoprdele ( 17. srpna 2019 07:53 )

Myslím, že největší socka jste vy a pokud píšete že jeho syn je inteligentní tak by se určitě s takovou flundrou jak jste vy nezahazoval,bylo by to pod jeho úroveň, protože *** zůstane vždy jen ***.

beztedoprdele ( 17. srpna 2019 07:46 )

Pražanda1,ty nebetyčná krávo už konečně někam zalez.

Nezadat ( 9. června 2019 12:22 )

Kdyby Jan Žižka konal jak měl,tak nemuseli mít žádný problémy.

Ten_co_umi ( 8. června 2019 10:17 )

Je to pouze tím že se pár pitomcu buď nudí a chce na sebe upoutat pozornost,nebo mají vyplachnuté duté hlavy, nic víc,vyhuleny trávou, stačilo se na ně podívat na tom Vaclavaku. Jsou to trolove kterým vadí úspěch a oblíbenost p. Babiše a jeho oblíbenost u lidí a politika která je oproti minulosti velmi úspěšná. Fetky mají naučných pár vět, vygumovany mozeček a jako zasekla deska melou jedno a to samé dokola. Každý normální člověk si svůj názor udělá.. Jsou to škoďiči za úplatu co nemají vlastní názor, jen ten, co jim kdo řekne. Trubky a nemakačenka z Prahy. Vlastně takové zbytečné nuly jako ta zrzava opice Minář

gabreta ( 8. června 2019 09:18 )

To že Kchárl truchlí nad smrtí truchlí nad zemřelou 32letou neteří, je hezké. Ale mohl by truchlit ještě víc, kdyby si prohlédl rozbombardovaného Bělehradu, kde umíraly stovky dětí, podstatně mladší!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa