První omezení začne 15. června na křižovatce ulic Plzeňská a Makovského, kde bude DPP vyměňovat kolejové oblouky. Tramvaje tak do 28. června nepojedou v úseku od zastávky Vozovna Motol k obratišti Sídliště Řepy. V pracovní dny nepojedou od 8:00 do 15:00 a v soboty a neděle nepojedou po celý den. Při pracích bude částečně omezen i provoz aut.

 

Další opravy chystá podnik v Plzeňské ulici v okolí zastávek Anděl. Také tam bude měnit kolejové oblouky a vyřezávat kolejnice. Práce potrvají od 29. června do 7. července. Tramvaje nepojedou v úseku mezi křižovatkami Plzeňské se Štefánikovou a Plzeňské s Radlickou. Náhradní autobusová doprava nebude zavedena. Autobusové linky budou uzavřený úsek objíždět.

Místo tramvají autobusy

V Plzeňské budou dělníci pracovat ještě od 8. do 24. července mezi Radlickou a Mozartovou, kdy budou vyměňovat oblouky a zároveň opraví trať v obratišti Kotlářka. Tramvaje nepojedou od Andělu k provizornímu kolejovému přejezdu u zastávky Bertramka. Mezi Bertramkou a Sídlištěm Řepy pojedou tramvaje kyvadlově a v sobotu 20. července nepojedou ani v tomto úseku. Zavedena bude náhradní autobusová doprava. 

Přeložka kabelovodu a kanalizace, nutná před rekonstrukcí tramvajové trati, omezí od 8. července do 8. září provoz v Nádražní ulici od Smíchovského nádraží k Lihovaru. Tramvaje nepojedou mezi smyčkami u smíchovského nádraží a v Hlupočepech. Mezi Hlubočepy a Barrandovem bude kyvadlový provoz tramvají. Zavedena bude náhradní autobusová doprava. Automobily budou jezdit po objízdných trasách.

Vliv na provoz na Smíchově bude mít v létě také oprava kolejového křížení u Palackého mostu na území Prahy 2 v Podskalí. Práce začnou 25. července a skončí 1. srpna. V tomto období nepojedou tramvaje od Anděla na Palackého náměstí. Most bude obousměrně uzavřen i pro automobily a řidiči budou muset využít objízdných tras.