Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapeček (†5) zemřel na rakovinu: „Zazračný andílek“, přezdíval ho jezdec F1 Hamilton

Autor: DH - 
4. června 2019
17:44

O víkendu obletěla Velkou Británii smutná zpráva o smrti pětiletého Harryho Shawa, který z tohoto světa odešel kvůli zákeřné rakovině. Chlapce v jeho boji s nemocí ve velké míře podporoval i slavný jezdec Formule 1 Lewis Hamilton. Rodina během jeho posledních dní vybírala peníze na výzkum rakoviny.

Pětiletému Harrymu Shawovi byla v srpnu 2018 diagnostikována velice vzácná forma rakoviny zvaná Ewingův sarkom, která zasáhla kosti v jeho těle. Celý zbytek života strávil v nemocnici. Na své poslední dny se však přestěhoval domů do britského města Redhill. Zemřel v sobotu. Rodina o tom informovala prostřednictvím nadace, která byla vytvořena 29. dubna letošního roku, když bylo zřejmé, že chlapci zbývá už jen několik dní života. Peníze poputují na výzkum rakoviny.

„Naposledy vydechl po boji, který trval deset měsíců. Jeho boj o přežití je u konce. Je nemožné si představit život bez Harryho,“ napsali rodiče. Nadace také ujistila všechny, kdo malého chlapce podporovali, že odešel ze světa v míru a pohodlí svého domova. „Zemřel ve své vlastní postýlce, obklopen hračkami a těmi, které miloval nejvíce,“ stojí v dojemném příspěvku.

Velkým podporovatelem Harryho byl profesionální pilot a pětinásobný mistr světa Formule 1 Brit Lewis Hamilton. Ten dokonce minulý měsíc věnoval jedno vítězství v seriálu právě malému chlapci a trofej, společně s jedním vozidlem F1 Mercedes, poslal k němu domů. Mluvil o něm jako o „zázračném andílkovi“. „Jsi tak moc silný kluk. Přál bych si být tak silný, jako ty. Chci, aby celý svět věděl, jak moc statečný jsi,“ vzkázal mu světový šampion.

Harryho nadaci v posledních dnech podporovala i celá řada předních sportovců. Mezi ty nejslavnější lze jednoznačně zařadit hráče kriketu Jose Buttlera, ale také bývalého fotbalistu a televizního experta Garyho Linekera. O to, že se nadaci podařilo na výzkum rakoviny vybrat více než 230 tisíc liber, tedy v přepočtu 6,6 milionu korun, se také velkou měrou zasloužil tenista a patnáctinásobný vítěz grandslamu Novak Djoković. Harryho profil sdílel i baseballový klub Boston Red Sox.

telemara ( 4. června 2019 18:07 )

Přejděte na stránku SpFling.com - skvělý seznamovací seznam pro dospělé s inteligentním vyhledávacím systémem, abyste našli sexuálního partnera!

Zobrazit celou diskusi