Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čeští policisté vyrazili na pláže. Turistům budou „k ruce“ v Chorvatsku a Bulharsku

Autor: ČTK, tva - 
3. června 2019
17:30

Čeští policisté budou v létě opět pomáhat turistům při závažných a nenadálých událostech v Chorvatsku a Bulharsku. Každoročně řeší v dovolenkových destinacích více než 400 případů. Čeští a slovenští turisté se na ně mohou obrátit například při dopravní nehodě, krádeži nebo ztrátě dokladů či při pátrání po některém z členů rodiny. Na policejním webu o tom v pondělí informovala mluvčí Lenka Sikorová.

Policisté budou v chorvatské Splitsko-Dalmatské oblasti a bulharském Primorsku a Nesebaru. Turisté mohou hlídku kontaktovat osobně nebo přes místní tísňovou linku 112. „K dispozici budou také na telefonním čísle, které bude ještě před prázdninami zveřejněno nejen na našich webových stránkách, ale také na sociálních sítích,“ uvedla mluvčí.

Loni například čeští policisté pomohli v Primorsku dezorientovanému slovenskému turistovi, který se ztratil. Muž byl bez peněz a dokladů. Hlídka dala muži vodu, jídlo a peníze a zjistila místo jeho pobytu v Primorsku. „Pomocí sociálních sítí byl kontaktován rodinný příslušník, který hlídce předal kontakt na osoby, které byly s mužem ubytovány,“ dodala mluvčí.

Zobrazit celou diskusi