V nové knize o Gottovi Náš Karel, která právě vyšla, se o slavných večírcích rozpovídala manželka Gottova nejlepšího kamaráda, legendárního klavíristy a hudebního aranžéra Rudolfa Rokla (†55) Giovanna Roklová (77).

Gott, jehož kariéra v tu dobu letěla strmě vzhůru, zval kde koho, a obklopil se zejména lidmi, kteří měli stejnou vášeň pro muziku jako on – pravidelně nechyběli zejména jeho kamarádi v čele s Jiřím Štaidlem (†30) a právě klavíristou Roklem.  

A právě jeden takovýto večírek „zpečetil“ vztah, který v té době Rokl navázal se svou budoucí ženou. „Já s Rudou na nic nespěchala, dlouho jsem s ním neměla nic intimního. Takže trpělivě čekal a domnívám se, že pak řekl Karlovi, aby mě také pozval na tohle 'poslouchání desek'.  S tím, že zůstanu přes noc a druhý den půjdeme do zoologické zahrady,“ prozrazuje v knize Náš Karel Roklová.

„Tu noc byli pan a paní Gottovi pryč, a dopadlo to tak, že můj první zážitek s Rudlíčkem byl v posteli Gottových! Nikdy dříve jsem to nikomu neřekla. Ale Karel to, myslím, ví. On tam také měl nějakou společnost. A druhý den už ZOO nebyla, zase se poslouchaly desky,“ směje se Giovanna.

Ta o svém přátelství s Gottem otevřeně promluvila při příležitosti jeho nadcházejících osmdesátin. Kromě ní v knize hovoří sedmnáct dalších osobností včetně Heleny Vondráčkové, Františka Janečka, Jitky Zelenkové, Jiřího Krampola a mnohých dalších!

Knihu NÁŠ KAREL můžete objednávat - ZDE!!! 

5739835:full:true:true

 

Fotogalerie
66 fotografií