O tom, jak těžké chvíle si Marie Doležalová a její partner Marek Zelinka (33), tanečník, kterého poznala během oblíbené soutěže StarDance, prožili po narození dcerky Alfrédy, se mladá herečka rozepsala na sociálních sítích až nyní. Tedy téměř rok od oné události. Herečka totiž navštívila podolskou porodnici, kde se dívenka s neobvyklým jménem narodila, a setkala se tam se zdravotními sestrami a lékařkami, s nimiž měla co do činění i před deseti měsíci. Na všechny teď pěje ódy a není se čemu divit – byly jí velkou oporou v těžkých chvílích.

„Dnes byl v ÚPMD dětský den pro dětičky, které po narození potřebovaly speciální péči doktorů a sestřiček z Podolí. Alfí se sice nenarodila předčasně, ale i tak jsme si v Podolí pobyly 14 dní na roomingu pod sledováním monitorů,“ svěřila se Doležalová na svém instagramu. Nebyla sice konkrétní, co se poporodních potíží, s nimiž se maličká Alfréda musela potýkat, týče, ale přiznala, že v první dny, kdy ještě nevěděla, co se s její holčičkou děje, byla pořádně roztřesená a křehkou psychiku těsně před zhroucením jí zachraňovaly právě chápavé zdravotnice.

Doležalová obzvlášť vyzdvihla empatický přístup jedné sestřičky. „Když jsem v jedenáct večer přišla jako duch, že nepůjdu spát a budu u Alfí sedět, řekla mi, ať se jdu vyspat a že mi zavolá na pokoj, když se holčička probudí. Nenápadné, malé, vstřícné gesto, plné něhy, kterou tolik potřebují čerstvé maminky. A ty na speciálním oddělení zvlášť!“ myslí si herečka, která našla svého životního partnera během oblíbené taneční soutěže StarDance.

Přestože si po porodu patrně prožila peklo, neváhala a využila příležitost všem předvést, jak čile se má nyní malá Alfréda k světu. „Bylo to setkání plné emocí. Alfí mezi všechny sestry přišla jako domů a na všechny se smála,“ pokračuje Doležalová.

„Zatímco náš život plyne dál, na oddělení bylo zase plno několikadenních miminek a jejich maminek, a sestry a doktoři makají a poskytují tu nejprofesionálnější péči. A pak jim vypiplaná miminka vyletí z hnízda, a oni jsou nejradši, když se pak někdy přijdou ukázat, že jsou v pořádku a šťastná. Bylo to krásné a dojemné setkání!“

VIDEO: Vítězka StarDance Marie Doležalová: Proč sekla se svým úspěšným blogem? 

Video
Video se připravuje ...

Vítězka StarDance Marie Doležalová: Proč sekla se svým úspěšným blogem? Markéta Reinischova, Lukáš Červený

Fotogalerie
54 fotografií