Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řidička (19) dostala smyk na Jindřichohradecku: Srážku s octavií nepřežil spolujezdec: Žena je vážně zraněná

Autor: ČTK, yks - 
3. června 2019
11:34

Tragické následky měla dopravní nehoda, ke které došlo u Dačic na Jindřichohradecku. Srážka renaultu s octavií si vyžádala život spolujezdce.

Při dopravní nehodě u Dačic na Jindřichohradecku zahynul v neděli pozdě večer devětadvacetiletý muž. Jako spolujezdec v renaultu nepřežil srážku s octavií. Devatenáctiletou řidičku Renaultu Megane, která střet zřejmě zavinila, záchranáři transportovali s velmi těžkými zraněními do nemocnice.

„Nedělní noční tragická nehoda na silnici II/406, mezi obcemi Slavonice a Dačice, u Dolního Bolíkova, zaměstnala všechny složky Integrovaného záchranného systému,“ sdělil policejní mluvčí Milan Bajcura. 

„Řidička renaultu asi podcenila situaci a na mokré vozovce dostala smyk. Následkem toho se srazila s protijedoucí octavií,“ řekl mluvčí. Nehoda se stala na silnici druhé třídy mezi Dačicemi a Slavonicemi. Místo bylo uzavřené do 4:00.

„Ve vozidle Renault byl zaklíněn spolucestující, muž roč. 1990, který i přes poskytnutou první pomoc podlehl velmi těžkým zraněním neslučitelným se životem,“ vylíčil Bajcura  s tím, že ve škodovce se dva lidé zranili lehce.

„Vzhledem k tomu, že policisté zjistili, že pravděpodobným viníkem je uvedená žena, případ si převzali jindřichohradečtí kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ dodal mluvčí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání