Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mirek (†49) přišel o život ve slovenských horách: Čech nezvládl výstup na Kremenec

Autor: DH - 
2. června 2019
19:50

Slovenští horští záchranáři s vrtulníkem zasahovali v pátek kvůli devětačtyřicetiletému Čechovi, kterému se udělalo špatně při výstupu na vrch Kremenec. Bohužel, český turista i přes veškerou snahu lékařů nepřežil. Podle informací Blesku se jednalo o milovníka turistiky Mirka.

Smutnou zprávu také už potvrdily úřady. „Skupinka českých turistů se chystala na výstup k vrchu Kremenec. Jeden z nich však pocítil náhlou nevolnost a následně zkolaboval. Přítomní svědci okamžitě začali s jeho oživováním,“ sdělila mluvčí letecké záchranné služby Zuzana Hopjaková.

Na místo následně přispěchala i Horská služba a záchranná služba. Brzy na to přiletěl také vrtulník. Resuscitace, která trvala několik desítek minut, však i přes veškerou snahu úspěšná nebyla. „Bohužel, ani přes maximální úsilí se muži nepodařilo obnovit základní životní funkce a lékař už jen musel konstatovat smrt,“ doplnila Hopjaková.

Redakce Blesku zjistila, že v pohoří Bukovské vrchy, kde se nachází i Kremenec (1221 m. n. m.), zahynul Mirek M. (†49). Čech byl údajně členem odboru Klubu českých turistů Hodonín. Za pár dní by oslavil padesáté narozeniny. „Jeho přátelská povaha, tanec a zpěv, nás bude provázet nadále, hora si jej vyžádala už skutečně velice brzy,“ nechal se slyšet jeden z jeho kamarádů na sociální síti facebook.

alter012 ( 3. června 2019 08:05 )

A čo majú s nimi robiť ? Každý kto tam ide melie z posledných síl. Keby im šerpovia nevláčili zásoby , tak tam vypukne hladomor , alebo kanibalizmus !

alter012 ( 3. června 2019 08:01 )

Ide robiť výstup na Kremenec a to nemal za sebou pár výstupov na Sněžku ? To sa potom nedivím , že tak skončí ! Ide do neznáma !

Pohybovenadany ( 3. června 2019 00:32 )

Jeste ze se mu to nestalo v Himálajích. Tam ty mrtvé už jenom překračujou.

jasnovidec01 ( 2. června 2019 21:38 )

to nedělají jen slováci ale i češi...

jasnovidec01 ( 2. června 2019 20:31 )

Bylo asi nezbytně nutné zveřejnit fotku zemřelého co ?v Německu by dostali pokutu ,jsem nedávno psal že tyhle fotky do novin posílají poli­cajti,­záchra­naři a hasiči ,hnus od složek ..kolik za takové fotky dostanou prachů ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání