Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zřícení historického dvojplošníku na letišti v Chebu: Dva lidé se zranili

Autor: Zbyněk Schnapka - 
2. června 2019
15:54

Na letišti Horní Dvory v Chebu havarovalo v sobotu malé letadlo. Pilotka nezvládla přistání a stroj se převrátil. Ona i cestující skončili v nemocnici.

„Jednalo se o historický dvojplošník, který havaroval během přistání,“ řekl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Za kniplem seděla žena a na druhém místě cestující. Oba se při havárii zranili. „Muž utrpěl zranění hlavy. Zdravotníci si přímo na místě pro muže vyžádali letecký transport a záchranářský vrtulník pak s těžce zraněným mužem odletěl do Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla policejní mluvčí Soňa Podlahová.

Pilotka skončila v chebské nemocnici. „Místo nehody s převráceným letadlem jsme zajistili proti požáru. Vzhledem k tomu, že havárie se stala přímo v areálu letiště, k žádným dalším škodám ani omezením nedošlo,“ dodal Kasal. Nehodu vyšetřuje policie. Na místo přijeli i odborníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Havárie malých letadel

Havárie malých letadel nejsou až tak výjimečná. Loni v srpnu havarovalo malé jednomotorové letadlo Koala u Úlic na Plzeňsku. Ve vzduchu mu upadla vrtule, pilot (79) minul letiště a spadl s letounem do polí. Před týdnem se malému letadlu za letu porouchal motor. Pilot (79) se pokusil nouzově přistát na poli u Vochova na Plzeňsku. Manévr se nepodařil a stroj se převrátil.

PPP150W ( 2. června 2019 22:14 )

Piloti 79 let?!!! V tomto věku už by měl lékař zvážit řidičák a oni mohou létat? Reakce, reflexy, to vše je zcela jinde. Ohrožují ostatní. Nechápu to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání