K rozsáhlému požáru bytu ve 3. patře vyjížděli pražští hasiči jen pár minut po půlnoci. „Plameny zachvátily byt v plném rozsahu, hasiči na likvidaci použili jeden proud vody a zasahovali v dýchací technice,“ uvedl k zákroku mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy Martin Kavka. Požárníci při něm z hořícího domu evakuovali 26 osob, mezi nimi i seniory a děti.

Video
Video se připravuje ...

1. 6. 2019: Hasiči i záchranáři museli vyjíždět k rozsáhlému požáru bytu na proseckém sídlišti. Evakuováno bylo celkem 26 osob. Aktu.cz

Jelikož chodby byly silně zakouřené, na místo dorazilo i několik sanitek a speciální záchranářský vůz Atego. V jeho zázemí podle informací zpravodajské agentury Aktu.cz, která byla na místě, byla několika osobám poskytnuta kyslíková terapie. V péči záchranářů nakonec skončili čtyři lidé.

Hasičům se oheň podařilo zkrotit do čtvrt hodiny po příjezdu. „Požárem byl celý byt zničen, hasičský vyšetřovatel odhadl škodu na dva miliony korun,“ uvedl mluvčí. Příčina se dosud vyšetřuje, ačkoliv nejpravděpodobněji se jeví verze, že začaly hořet potraviny v blízkosti plotny.

Fotogalerie
11 fotografií