Pro mnoho lidí je Paola Antonini neznámou brazilskou modelkou, na svém instagramu má však téměř 3 miliony sledujících. S modelingem začala už jako mladá a poměrně brzy se stala úspěšnou. Velký obrat v jejím životě ale nastal o silvestrovské noci v roce 2014. Opilá řidička do ní najela autem a zaklínila její levou nohu. Poranění byla tak vážná, že jí museli lékaři levou končetinu amputovat.

Restart

„Ztratila jsem nohu a říkala si, jak to teď bude. Budu zase dělat modeling nebo co?“ vrací se k těžké životní situaci Paola. K jejímu překvapení se však začaly sypat různé nabídky a bylo jich daleko víc, než před nehodou. „Vysvětluji si ten zájem tím, že jsem zůstala sebevědomá. Nebyla jsem zkroušená, ale šťastná, že můžu pokračovat, a milovala jsem své tělo. Koukla jsem se na svou nohu a říkala si, že jsem v pohodě. Zůstala jsem naživu,“ svěřila se pro Blesk.cz.

Nový strach

Místo nohy dostala protézu a po čase byla zase schopná vrátit se k modelingu. S první pracovní nabídkou přišel taky první problém. Musela se na místo dostat letecky, ale po oné osudné nehodě prý měla obrovský strach z letadel. Několik dní zvažovala, jestli to zvládne: „Rozhodla jsem se letět, protože kdybych nešla právě teď, nešla bych už nikdy nikam. Zůstala bych navždycky doma,“ mluví o svém strachu. Hrůza z létání ji však nikdy neopustila a dodnes se s ní musí potýkat každý den: „Nemám ráda letadla, ale díky nim dělám to, co dělám. A nakonec jsem za ně vděčná,“ říká s úsměvem modelka.

Do Prahy přiletěla v pondělí na předávání cen Global Social Awards 2019. Byla nominovaná v kategorii Společenský vliv a Změna, kterou ve středu vyhrála. „Všechno, co jsem se naučila po své nehodě, se snažím předat lidem. Je to prostě pravda. Užijte si svůj život, nevíme, co bude zítra,“ komentovala svůj přístup k životu drobná Brazilka. Hlavní klíč ke spokojenosti je podle ní jednoduchý: „Obzvlášť dívkám říkám, aby milovaly svá těla. Aby milovaly samy sebe, protože je to snadné. Já jsem ztratila svoji nohu, ale miluji svoje tělo!“ říká Paola.

Brazilská modelka popisuje své první zkušenosti s českými fanoušky:

Do hlavního města Česka se velmi těšila a je to podle ní jedno z top míst, kam se vždycky chtěla vydat. Od fanoušků dostala tip, že si má dát trdelník, a ona sama se těšila do Starého Města: „Slyšela jsem o Orloji a taky o Starém Městě. Budu chtít vidět všechna města, pro mě je Praha jako z historického filmu,“ prozradila v pondělí roztomilá modelka.

Fotogalerie
13 fotografií