Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kauza Nečesaný znovu před soudem?! Může zasáhnout ministryně spravedlnosti

Autor: chal - 
30. května 2019
14:54

Vrchní soud Lukáše Nečesaného v případu brutálního napadení kadeřnice sice definitivně očistil, kauza se ale přesto může před soud vrátit. Záleží na ministryni spravedlnosti Marii Benešové, která k tomu má pravomoc. Pokud podá stížnost pro porušení zákona, přistane kauza na stole Nejvyššímu soudu.

Zažije kauza Nečesaný další zvrat? Obviněný mladík byl u pražského vrchního soudu zproštěn obžaloby, a protože státní zástupce Pavel Zeman nepodal dovolání k Nejvyššímu soudu, rozhodnutí je pravomocné. Poslední možnost zasáhnout do kauzy má nyní ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

Nová členka vlády, proti které se po celé České republice pravidelně konají demonstrace, může k Nejvyššímu soudu podat stížnost pro porušení zákona. Lukáš Nečesaný může být nicméně v klidu, zprošťující verdikt by byl platný, i pokud by dal Nejvyšší soud Benešové za pravdu.

Ministryně ještě neví, jestli k tomuto kroku vůbec přistoupí, rozhodne se tak teprve po schůzce s Pavlem Zemanem. „Zatím nevím. Po rozhovoru s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem to vyhodnotím. S ním budu mluvit do konce týdne,“ sdělila Benešová serveru iRozhlas.cz.

V únoru 2013 neznámý pachatel zaútočil na kadeřnici v Hořicích a zasadil jí několik úderů polenem. Žena pokus o vraždu přežila a Lukáše Nečesaného jako pachatele nejprve neoznačila. Později svou výpověď změnila.

Podle lékařů trpěla napadená v souvislosti s útokem výpadky paměti. Případ se opakovaně vracel ke Krajskému soudu v Hradci Králové, Nečesaný si během dvou pobytů za mřížemi odseděl dohromady dva roky.

tarka ( 1. června 2019 19:54 )

Lukáši Nečesaný, není všem dnům konec, boží mlýny si tě najdou..... když tě propustili, tak jsem byla přesvědčená, že okamžitě zbouchneš tu tvoji naivní blondýnu, aby všichni viděli, hlavně soudy, jak strašně moc chceš prezentovat svoji touhu žít jako naprosto nevinný a bezúhonný mladý muž. Nemýlila jsem se. Bezpochyby dostaneš odškodnění, tvoji rodiče to zaplatí. Ale tvé svědomí nikdo neuplatí a nikdy nebudeš vědět, kdy tě dostihne….

ostuda ( 30. května 2019 16:16 )

už s tím běžte konečně do pr dele! ten soudce nebo to jejich exekutivní sdružení mi připadá jak malej harant kterej imrvére řve že nedostal svoji hračku

a-z- ( 30. května 2019 16:01 )

Už ho nechte v klidu, však on časem zase někoho majzne. Doufám, že z rodiny.

juuuhele ( 30. května 2019 15:55 )

Doufám, že má ministryně trochu rozumu a nechá to, stejně se nic novýho nedozvěděj a opr.canej policista pravdu neřekne.

juuuhele ( 30. května 2019 15:53 )

Už se na to vy.serte. I kdyby to udělal kolik by u nás dostal? 7 roků polovičku by si odseděl a za dobrý chování by byl propuštěn. Nějakopu dobu byl za mřížemi a když to odečteme, tak by mu zbylo odsedět asi jen pár měsíců. Soud stojí peněz a ty dou z daní nás pracujících. Nebyli schopni mu to prokázat za 7 let, jsou to břídilové, tak at daj pokoj, čmucháci. Jestli to von nebyl, zkurvili mu život, jestli byl tak s tím měl dost potahovaček, svý si užil tak jako tak. Nezasávám se ho, ale se.re mě jak se rozhazuje z našich daní pro hhou.no. Baba ho jednou poznala, pak zase ne, pak zase jo, upr.canej policista taky lhal, nelhal a za lhal. Když máme takovou sebranku u policie, měli by kluka nechat už v klidu. Vždyt to je ostuda soudců. Jo, ne, jo, ne, jo, ne,jo, ne. Kdo má naši´justici věřit, hou.no a doprrr.dele.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání