Jubilejní 10. ročník charitativní akce „Na kole dětem“, která se koná na podporu onkologicky nemocných dětských pacientů, startuje 29. května v Aši a končí 8. června ve Znojmě. Mezitím závodníci projedou napříč prakticky celou republikou a v sobotu 1. června jejich cesta povede skrz Prahu.

Pražský magistrát v souvislosti s tím upozornil na postupnou uzavírku silnic na základě toho, kudy zrovna cyklisté pojedou. Na území hlavního města jezdci dorazí od jihozápadu Poncarovou ulicí, dále budou pokračovat ulicemi Jeremiášova, Řeporyjská, Karlštejnská, Klikatá, Peroutkova a Na Václavce.

Tou dobou už budou cyklisté na Smíchově, kde dál pojedou po trase U Santošky, Ostrovského, Nádražní, Štefánikova, Matoušova, Preslova, Kořenského a Janáčkovo nábřeží. Po mostě Legií se cyklisté dostanou do centra Prahy, kde dál pojedou po Smetanově nábřeží, Křížovnickou, Platnéřskou, Valentinskou a Kaprovou ulicí na náměstí Jana Palacha. Dále přes Mánesův most pojedou na Klárov a ulicemi Pod Bruskou a Chotkova do Gogolovy ulice u Letenských sadů, kde pro tuto fázi cyklojízda skončí. Dle magistrátu se pražská část akce uskuteční od 15:40 do zhruba 18:00 hodin.