Muž se při čtení obžaloby za držení dětského porna a ohrožování výchovy mládeže potil a klepal nervozitou. Čtení zabralo celých deset minut a figurovalo v ní 14 poškozených chlapců! Mnohým ještě nebylo 15 let.

Jmenoval se Jana

Na internetových seznamkách vystupoval pod falešným profilem mladé ženy. „Představoval jsem se na seznamkách jako Jana, že mám zájem o mladšího kluka,“ řekl obžalovaný. Po úvodní představovačce ale konverzaci stočil k  choulostivějším tématům…

Z kluků vzápětí lákal nahé fotky výměnou za ty Janiny. „Fotky holek, kterými jsem je vyhecoval, jsem stáhl z nějakých ruských serverů,“ uvedl Jiří Š. Častokrát neuspěl, ale u mnoha z oslovených ano. Fotky pak uchovával na svých e-mailových účtech a domácím počítači. Jeden chlapec mu zaslal i video, jak masturbuje. Vše sloužilo k Jiřího sexuálnímu uspokojení.

Přiznal všechno

U soudu se ukázalo, že poškození kluci na policii vypovídali dosti zdrženlivě, zřejmě ze studu. Často uvedli, že si konverzaci a posílání fotek nepamatují nebo si nejsou jistí. Důkazní materiál zajištěný z Jiřího počítače byl ale jasný. „Ano, vzrušují mě chlapci mladší než 20 let,“ doznal obžalovaný.

Upozorňoval, že se s chlapci nesetkával osobně, takových setkání se sám stranil. „Ukájel jsem se pouze doma nad fotkami. Osobní rozmluvy jsem nikdy neuměl,“ sdělil. „Vše, co obžaloba říká, je pravda. Lituji svého jednání, poškozeným se omlouvám,“ řekl Jiří Š. soudu.

Půjde sedět?

Soud o vilném, ale dosud netrestaném muži zatím nerozhodl. Zbývá vyslechnout znalkyni z oboru sexuologie, která může navrhnout nad obžalovaným ochrannou léčbu. Hrozí mu však i pobyt za mřížemi. „Za skutky, které spáchal, je stanovena sazba jeden až pět let vězení,“ řekl státní zástupce Tomáš Marek.

VIDEO: René Nagy byl odsouzen na 20 let za zneužití tří dětí a pokus o vraždu jednoho z nich.