Kit Harington se nechal zapsat do luxusní connecticutské léčebny poté, co ho hluboce zasáhl konec veleúspěšného seriálu Hra o trůny. Dvaatřicetiletý herec, který hrál Jona Snowa v průběhu osmi let, nezvládl stres provázející finále seriálu a údajně se s ním vypořádával alkoholem. Vliv na to má údajně i dlouhé čekání, jak diváci zareagují na zavraždění pravděpodobně nejpopulárnější postavy. 

Informaci o hercově vyčerpání přinesl magazín Page six, který tvrdí, že herec strávil v luxusní léčebně Privé-Swiss několik měsíců, kde se léčil kvůli alkoholu a stresu. „Kit se rozhodl využít volného času jako příležitost strávit nějaký čas ve wellness rezortu, kde může pracovat na osobních problémech,“ znělo v oficiálním úterním prohlášení jeho týmu. Bližší detaily o jeho léčení ale nepřineslo. 

Podle magazínu Page Six dorazil Kit do léčebny několik týdnů před tím, než byla odvysílána finálová epizoda. Prochází tam duševním koučinkem, cvičí meditaci a podstupuje terapii, která mu pomáhá se vypořádávat se stresem a negativní energií. Měsíc v tomto zařízení stojí 120 tisíc dolarů (2,8 milionu korun). Jeho manželka, herečka Rose Leslieová (32) ho v jeho rozhodnutí naprosto podporuje. 

Dokumentární film ze zákulisí seriálu „Hra o trůny – Poslední hlídka (Game of Thrones – The Last Watch)“ ukázal moment, kdy si herec přečetl o tom, že má jeho postava zabít jinou. Skrýval si obličej do dlaní a propukl v pláč. Pro Haringtona bylo ztvárnění Jona Snowa jako jízda na horské dráze, která si vybrala daň na jeho duševním zdraví. Už v páté řadě přitom jeho postava zemřela a poté byla přivedena zpět k životu. 

VIDEO: Hra o trůny – trailer na poslední díl

Video
Video se připravuje ...

Hra o trůny – trailer na poslední díl HBO

Fotogalerie
45 fotografií