Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Syn boháče ubodal kamaráda (†15) kvůli hře na počítači: Mírný verdikt vyvolal protesty

Autor: ital - 
30. května 2019
12:53

Syn zámožného magnáta Vasja Turda (14) z ukrajinské vesnice Nižnaja Apša dostal od svého otce novou počítačovou hru. Pozval tedy kamaráda Vasju Popa (†15), aby si ji společně zahráli. Jenže kamarád ho porazil, což mladšího chlapce zřejmě rozčílilo. Popadl tedy nůž a o necelý rok staršího vítěze ubodal 27 ranami. 

Čtrnáctiletý Vasja Turda pochází ze zazobané rodiny a chtěl se předvést před svým o rok starším kamarádem. Tak jej pozval do luxusního sídla ve vesnici Nižnaja Apša, která je považována za nejbohatší vesnici na Ukrajině. Společně si hráli na počítači. O několik hodin později byl však Vaša Pop (†15) nalezen mrtvý.

„Pobodal nožem mého syna,“ řekl Michajl Pop, otec zavražděného. „Utrpěl 27 bodných ran a měl téměř uříznutou hlavu, jeho krk byl rozříznutý od ucha k uchu. Podle expertů to bylo první zranění. Potom ten maniak zohavil celé jeho tělo,“ vylíčil rozhořčeně.

Konflikt mezi mladíky prý nastal kvůli tomu, že bohatý synek počítačovou hru prohrál. Pak napadl šťastnějšího rivala nožem. Tomu se ještě podařilo utéci, i když se mu krev z rány na krku řinula proudem. Turda ale pronásledoval Popa z druhého poschodí až do přízemí. Policejní fotografie ukazují krvavé stopy v obřím domě.

Vasja Turda byl jako mladistvý za svůj čin odsouzen k 3,5 letům vězení. U soudu zaznělo z úst jeho obhájců, že oběť vraha provokovala předchozím násilím a šikanou. Při jedné rozepři měl prý Vaša Pop svému kamarádovi svléknout kalhoty v kavárně v přítomnosti děvčat.

Podle zpráv však oblastní prokurátor požaduje pro vraha zvýšení trestu na patnáct let. Jakou hru přesně mladíci společně hráli, policie nezveřejnila. Mladíka navíc do opětovného vynesení verdiktu propustili na svobodu.

„Je to neskutečné. Můj chlapec leží v zemi a on si tu s rodinou klidně griluje na zahradě,“ nechal se slyšet pobouřený otec zavražděného. Místní lidé proti dosavadnímu vývoji případu dokonce protestovali v ulicích.

Sekret Muroslava ( 30. května 2019 16:00 )

Tak za prve stalo se to víc než půl roků spatky a zá druhé nejsov to ukrajince ale Rumuni.

antismejd ( 30. května 2019 14:34 )

Zpráva o NELIDECH ze NEZEMĚ NELIDÍ ,která se jmenuje Ukrajina....

beruska56 ( 30. května 2019 14:03 )

Přesně tak A hodně těch k....ů je teď nasáčkovaných u nás. Špíny hnusné

Marquiz52 ( 30. května 2019 13:44 )

Slabé slovo. Tam zákony neplatí, ale smrt za smrt by mělo být uzákoněno - i u nás.

Taurus70 ( 30. května 2019 13:01 )

Okrajinci byli vzdycky Koko...!👿👿👿

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání