V pondělí odpoledne nastalo v pražském hotelu Hilton naprosté šílenství. Několik stovek mladých dívek hlasitým pokřikem přivítalo své idoly, Lisu a Lenu Mantlerovy, které přijely do Prahy v rámci udílení cen Global Social Awards. Německé influencerky, jimž je teprve 16 let, strávily čtyři hodiny na pódiu a přijímaly své české fanynky, které je objímaly, svěřovaly se jim a zanechávaly dárky. Když odcházely ze scény, zabíraly dary skoro polovinu pódia. A čím se děvčata tolik proslavila?

Podle Lisy a Leny si získaly slávu před třemi lety: „Natočili jsme video v aplikaci Musical.ly. Daly jsme ho na internet a během noci jsme se proslavily,“ prozradila děvčata. Aplikace je mezi teenagery velmi populární, umožňuje natáčet tzv. playback videa - děti si v ní pustí část oblíbené písničku a hýbají rty, aby to vypadalo, jako že zpívají ony. Lisa s Lenou do toho pro své diváky navíc tančí, jindy natáčejí vtipné skeče.

Uplakaná vyznání

S přicházející slávou postupně začala jako ostatní influenceři odhalovat střípky ze svých životů, na instagramu je nyní sleduje 14,5 milionu fanoušků, a mají dokonce vlastní úspěšnou módní značku oblečení J1MO71. A jak se po čtyřhodinovém setkání s nadšenými fanynkami v Praze cítila? „Úžasně. Potkáte spoustu pozitivních lidí, kteří vám řeknou: Hele, změnily jste mi život, a to mě dělá šťastnou,“ komentovala setkání Lena.

Podle holek je úplně běžné, že se jim jejich obdivovatelky svěřují s úplně nejintimnějšími zkušenostmi. Krátká setkání často doprovází pláč a nikdy nechybí společná fotka. Lena a Lisa si myslí, že se jim svěřují, protože jim věří, a někdy je toho na ně moc: „Upřímně občas je to hodně náročné, protože je nám teprve šestnáct, brzy sedmnáct. My máme problémy samy se sebou. S pubertou. Občas je velmi náročné vůbec pochopit jejich zkušenosti a to, jak jsme jim pomohly,“ říká Lisa. Za nic na světě by ale neměnila.

Zaplavené dárky

Od děvčat převzaly hromadu dárků a slíbily, že si je všechny prohlédnou: „Máme sladkosti na celý rok,“ radovala se Lena. Lisa byla zase ráda za osobní vzkazy a kresby fanoušků. „Dárky si necháváme, ale možná budeme potřebovat nějaký sklad,“ vtipkuje Lena. Podobný zájem je o ně prý v Americe, Asii, snad všude, kam přiletí.

Lise a Leně chutnal český trdelník, i když si nepamatovaly, jak se vyslovuje. Podívejte se, co o sobě prozradily:

V Praze jsou obě již od soboty a moc se jim hlavní město líbí: „Všechno je super. Líbila se mi procházka kolem řeky. Líbilo se mi to, jak Lisa řekla, že se tady točilo tolik německých filmů. Tolik historie,“ svěřuje se Lena.  

Fotogalerie
8 fotografií