K tomu, že Řepku vezla Rohanová,  a ne jeho přítelkyně, se přihlásila prezidentka České asociace povinných na svých facebookových stránkách. „Ukončeme spekulace, kdo přivezl Tomáše Řepku do věznice.. Já.. A proč? Protože mě požádal o pomoc při řešení svých exekucí na výživné! Zachoval se velmi zodpovědně a udělal vše pro to, aby mu ve vězení nevznikl žádný další dluh, a jeho děti výživné dostávaly, jak mají," nechala se slyšet Rohanová. 

S bývalým fotbalistou se zná prý pár týdnů. Vzhledem k tomu, že placení výživného řešili i těsně před jeho odjezdem do věznice, zná se i s jeho přítelkyní Kristelovou. „Jediným důvodem, proč jel se mnou, byla mediální štvanice, které se chtěl vyhnout. Posledních sedm dní byl mediální kolotoč. Nešlo nám o nic víc, než o klidný nástup do věznice bez otázek," vysvětlila Blesk.cz Rohanová důvod, proč ho neodvezla jeho přítelkyně. Ta byla ovšem spatřena, jak o několik minut později projíždí ve svém nissanu okolo ruzyňské věznice. 

Na otázku, jak se Tomáš cítil v autě, bezprostředně před svým nástupem k výkonu trestu, se za něj neodvážila odpovědět. „Omlouvám se, ale ke komunikaci cestou se nebudu vyjadřovat. Jak se cítil, by vám nejlépe odpověděl on sám. Jediné, co k tomuto mohu uvést, je odpovědět otázkou: jak by se cítil kdokoliv jiný před nástupem do vězení? Upřímně řečeno, mé pocity z obrovské přítomnosti novinářů nebyly zrovna příjemné, a to i přesto, že mě se situace bezprostředně netýkala. A neumím si ani představit pocity člověka, kterého se taková situace týká," řekla pro Blesk.cz Rohanová.

Ta se v rámci své spolupráce s Řepkou zavázala, že za dobu, co bude ve vězení, za něj bude hrazeno výživné řádně a včas. Kým, to už ale sdělit odmítla. Kdyby se na ni Řepka nebo Kristelová obrátili i v době jeho pobytu ve věznici, je připravena znovu pomoci. „To vše se ukáže časem. Samozřejmě, pokud nastane situace, kterou je třeba řešit, jsem na to připravena," slibuje Rohanová. 

„Z Tomáše jsem měla pocit jako z člověka, který se postavil situaci čelem a nevymýšlel, jak se trestu vyhnout. Naopak konstruktivně řešil problémy tak, aby se dalším vyhnul. Pro mě není nic jednostranně černé či bílé a myslím si, že tak je to i v jeho případě. Ale to se budeme muset nechat překvapit. Placením výživného si 100% jistá jsem. Po letech práce s povinnými si dovoluji říct, že vím, kdo chce skutečně problémy řešit a kdo mě s odpuštěním pouze okrádá o čas," dodala pro Blesk.cz Rohanová. 

VIDEO: První den Řepky v kriminále. Vězni na něj řvali! A dcera Gotta bez peněz nemůže domů 

Video
Video se připravuje ...

První den Řepky v kriminále. Vězni na něj řvali! A dcera Gotta bez peněz nemůže domů Barbora Horáková

Fotogalerie
105 fotografií