Foto nástěnka s nádechem léta

Připomeňte si úžasnou atmosféru léta a prázdnin za pomoci speciální nástěnky s fotkami z posledních letních dovolených. Stačí vybrat například 15 nejzajímavějších fotek z dovolených a ty za pomoci lepidla Herkules přilepit na nástěnku. Doplnit je ještě můžeme tvorbou nápisu, o jaké místo se jednalo, kde a kdy jsme byli a děti mohou například namalovat motiv moře, vln, slunce. To vše můžeme na nástěnku rovněž připevnit a hned na nás dýchne závan léta a ta správná atmosféra dálek.

Trhací kalendář do prázdnin a dovolené

Také už se nemůžete dočkat prázdnin a času dovolených?  Zkuste si společně s dětmi vyrobit speciální trhací kalendář odpočítávající dny do prázdnin. Bude k němu stačit jen velká A3 čtvrtka nebo pevnější karton, na který, například za pomoci lepicí tyčinky Herkules, nalepíte lístečky s číslem jako počtem dnů a letním motivem. Například motiv slunce a číslo 16 nebo motiv letadla a číslo 7 či motiv moře a číslo 2. Děti mohou nakreslit motiv kartiček a vy už jen dopíšete čísla a připevníte na čtvrtku. Jak dny půjdou, budete postupně lístečky kalendáře trhat a zkracovat si tak nekonečné čekání.

Venkovní dekorace domova

Nezapomeňte ale speciální letní design dodat i venkovním prostorům vašeho domova. Pokud bydlíte v bytě vystačte si například jen s dekorací na dveře. Nemusíte navíc ani nic speciálního nakupovat a pořizovat. Stačí, abyste například velikonoční věnec proměnili za letní. Jednoduše z něj odeberete atributy jako jsou dekorované skořápky nebo jarní zvířátka a doslova „převléknete“ do letního designu. S létem se nejvíc pojí modrá a bílá barva, a tak si můžete vystačit například ubrousky v této barvě nebo si můžete pořídit dokonce speciální ubrousky s letním motivem a na věnec nalepit. Doplnit jej ještě můžete stužkami ve světle modré barvě a o letní vzdušnou dekoraci máte postaráno.

Letní nádech zahrad či chat

Zapomenout nesmíte ani na své zahrady či chaty. Stačí vytáhnout zahradní nábytek, gril či si sednout pod pergolu. K tomu všemu si navíc můžete připravit i speciální zahradní nádobí doplňky v letním stylu. Za pomoci ubrousků s letním motivem a metody decoupage, kdy je lepíte například na hrnky, misky a dózy lze dosáhnout například krásného stylu Provence či Středomoří.