Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čaputová přiznala krizi vztahu: S „prvním frajerem“ prochází „těžkým obdobím“

Autor: simao, ČTK - 
27. května 2019
14:34

Dorazila k volbám sama, bez svého přítele Petra Konečného. Nově zvolená slovenská prezidentka Zuzana Čaputová tak zavdala spekulacím, jak to momentálně s „prvním frajerem“ má. A zda jejich vztah funguje, či naopak. Čaputová na to reagovala prohlášením na instagramu, kde potvrdila, že si s přítelem prochází skutečně těžkým obdobím. Zároveň podotkla, že nejsou prvním, ani posledním párem, kterému se něco takového stalo.

Zatímco dosluhující prezident Andrej Kiska vyrazil na Slovensku k volbám i s první dámou Martinou (a v Česku se do volební místnosti vydali jak prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou, tak i premiér Andrej Babiš se svo uženou Monikou), Zuzana Čaputová přišla sama.

Budoucí slovenská prezidentka Zuzana Čaputová má už odvoleno. Své hlasy odevzdala v Pezinku, kde s rodinou bydlí a odkud se nechce stěhovat Budoucí slovenská prezidentka Zuzana Čaputová má už odvoleno. Své hlasy odevzdala v Pezinku, kde s rodinou bydlí a odkud se nechce stěhovat | ČTK

Bez přítele Petra, který se spolu s ní radoval z úspěchu po jejím zvolením ve volebním štábu. A u urny během prezidentských voleb jako podpora pro nakonec vítěznou kandidátku taktéž předtím nechyběl. Během eurovoleb však již Čaputovou její „první frajer“ nedoprovázel. A vysvětlení na sebe nenechalo dlouho čekat. Jejich vztah prochází krizí. Ocitl se snad na samém pokraji krachu?

„Možná jste si všimli, a i kdyby ne, raději vám to povíme upřímně. V posledním období nás není možné vídat spolu s partnerem Petrem. Nechceme, aby se o tom spekulovalo, ani vás nechceme obtěžovat společným vystupováním na veřejnosti. Raději budeme s Petrem upřímní a řekneme vám, že opravdu procházíme těžkým obdobím vyrovnávání se se situací, v níž jsme se ocitli,“ přiznala Čaputová po volbách na instagramu.

„Věřím, že u vás najdeme v tomto porozumění, nejsme ani prvním, ani posledním vztahem, který prochází náročným obdobím,“ dodala nově zvolená slovenská prezidentka.

Zuzana Čaputová volila v prezidentských volbách v doprovodu dvou dcer a partnera Pezinok, kde žije. Zuzana Čaputová volila v prezidentských volbách v doprovodu dvou dcer a partnera Pezinok, kde žije. | Reuters

Zuzana Čaputová s rodným příjmením Strapáková se narodila 21. června 1973 v Bratislavě, po studiích práv na místní Komenského univerzitě působila v neziskovém sektoru, věnovala se veřejné správě a problematice týraných a zneužívaných dětí. Sama je rozvedenou matkou dvou dcer, které má s exmanželem, architektem Ivanem Čaputou.

Znají se od dětství

Přítel Čaputové Konečný si na Slovensku připsal historický primát „prvního muže“. Hudebník, básník, textař a fotograf se během předvolební kampaně dlouho držel stranou. Údajně proto, že Čaputová nechtěla, aby se její nejbližší stali terčem různých útoků.

S Čaputovou se Konečný podle vlastních slov zná už od dětství. Jsou z jedné čtvrti a vyrůstali spolu. Před časem ji oslovil na focení portrétu a začali si psát. Partnery jsou přibližně dva roky. Čaputová jej prý zaujala „svou krásou a vznešeností“. „Zuzka vždy byla a je člověkem, který když si sedne ke stolu, lidé začnou být slušnější. Já jsem trochu větroplach, ale spojují nás stejné etické hodnoty,“ řekl o ní v deníku Nový čas.

Konečný působil v minulosti v hudebních skupinách Stará jídelna nebo Takové nějaké. Píše hudební texty, v minulosti tvořil například pro skupinu Polemic, psal texty Robovi Opatovskému či Beátě Dubasové. Věnoval se i charitativním akcím, jako jsou například Velcí herci malým dětem nebo Úsměv jako dar. „Zuzka kromě jiného poslouchá jazz a já jsem jazzový kontrabasista,“ řekl také.

Přítel Čaputové je rozvedený a má syna. „Jako její partner musím být připravený na všechny role, které před nás život postaví. Od těch nejbanálnějších až po ty velké,“ prohlásil ke své nadcházející roli. Nyní se však na Slovensku spekuluje, že se jejich vztah již stane brzy minulostí.

Video  Bratr Čaputové: Kvůli výhrůžkám měla ochranku. A jako prezidentka nechce z domu  - Jakub Veinlich/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

ccir ( 28. května 2019 11:27 )

Ďalší papagáj?

ccir ( 28. května 2019 11:22 )

Nevkusný príspevok!

ccir ( 28. května 2019 11:19 )

Podľa seba súdim teba, že?

jajas ( 28. května 2019 11:03 )

"Frajera" vykopnout, pokud ten neunesl její úspěch, tak ať si jde. Možná chtěla svatbu a ona ne...kdoví....možná nepočítal s tím, že ji zvolí...

latecia ( 28. května 2019 03:05 )

Samej sexistickej komentar. Vzdyt je to pravnicka, politicka, a nyni PANI Presidentka. A vy komentujete ze ma par kg navic, nebo ze je rozvedena , mate to vy cesti chlapi v hlave v poradku? Neco s vama je spatne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa