Ještě v pondělí se k radosti Pražanů budou v hlavním městě držet letní teploty, už odpoledne se ale obloha zatáhne a sem tam sprchne. A takové počasí vydrží až do konce týdne - denní teploty se budou pohybovat mezi 18 a 22 stupni. Podle meteoroložky Dagmar Honsové nepřinese výraznější změnu v počasí ani začátek června.

V pondělí bude zpočátku polojasno, postupně oblačno, odpoledne s přeháňkami nebo deštěm. Noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší teploty 23 až 25 °C. Mírný jihozápadní vítr.

V úterý bude oblačno až zataženo s přeháňkami nebo deštěm. Noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 20 °C. Mírný severozápadní vítr.

Ve středu bude oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 18 °C. Slabý severovýchodní vítr.

Ve čtvrtek bude oblačno, místy déšť nebo přeháňky. Noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 18 °C. Mírný severozápadní vítr.

V pátek bude oblačno až polojasno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 20 °C. Slabý severozápadní vítr.

V sobotu bude oblačno až polojasno, místy s deštěm nebo přeháňkami. Noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 22 °C. Mírný severozápadní vítr.

V neděli bude oblačno až polojasno, místy s přeháňkami nebo deštěm. Noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 22 °C. Slabý severozápadní vítr.