Celosvětový úspěch, sláva a peníze nemusí nutně znamenat štěstí. Své o tom ví hudebník Moby, který ve svých nových memoárech vzpomíná na dobu, kdy platil za jednu z největších hvězd hudebního šoubyznysu.

Moby vydal mezi lety 1992 a 1995 čtyři studiová alba a fanouškům taneční hudby bylo jeho jméno známé, globální úspěch ale přišel až s deskou Play z roku 1999. Během roku se prodalo kolem deseti milionů kopií a album Mobymu otevřelo dveře do těch nejvyšších pater světového šoubyznysu.

Následující roky Moby strávil jako jeden dlouhý večírek. Hudebník zpětně přiznal, že byl závislý na sexu. Moby se jím prý pokoušel utlumit deprese. Když se měl ale začít bavit s běžnou ženou, ochromila ho úzkost. Proto začal vyhledávat společnost tanečnic v nočních klubech.

„Uvědomil jsem si, že striptérky o mě mají zájem, byly na mě milé. Jedna striptérka se na mě otočila, políbila mě a řekla: Chlape, s tebou dneska odejdu domů. Jiná se na ni podívala, napila se z lahve vodky a nabídla, že jí se mnou pomůže,“ dává Moby příklad, jak jednoduché pro něj bylo mít sex.

V roce 2005 během turné přišla k Mobymu v Petrohradu fanynka s netradičním přáním. „Podepisoval jsem se už na ruce, nohy, břicha, prsa, krky, čela, dlaně, chodidla, ale ještě nikdy jsem se nikomu nepodepisoval kolem genitálií,“ vrátil se hudebník k příhodě. Podpisem to ale samozřejmě neskončilo, Moby vzal dotyčnou na hotelový pokoj.

Na jednom z večírků se hudebník setkal i se současným americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Stalo se to v roce 2001 a neobešlo se to bez kontroverze. „Dal jsem si panáka vodky, vytáhl z kalhot svůj ochablý penis a ledabyle ho otřel o Trumpův kabát,“ vzpomíná Moby.

Moby se v knize vrátil i k podivnému vztahu, který prý měl s herečkou Natalií Portmanovou. Hudebníkovi bylo v době údajného vztahu 33 let, herečce 20. Moby ve svých memoárech vzpomíná, že se s Natalií „líbal pod duby“ a chodil za ní na kolej.

„Leželi jsme vedle sebe na její malé posteli, a když usnula, opatrně jsem vstal a taxíkem odjel zpátky na hotel,“ píše Moby. Natalie ale informace o vztahu s hudebníkem letos v květnu odmítla.

„Vzpomínám si na něj jako na mnohem staršího muže, který se vůči mně choval jako úchyl. Bylo to jen chvíli po tom, co jsem odmaturovala,“ s tím, že Mobyho vídala ne ve 20, jak on tvrdí, ale čerstvě po osmnáctých narozeninách.

Na úspěch alba Play Moby navázat nedokázal a jeho hvězda pomalu hasla. S uvadajícím zájmem Moby začal pociťovat jako stále těžší žít způsobem, na který si tak lehce zvykl. Pozvánky na ty nejluxusnější večírky pomalu přestávaly chodit a Moby podle svých slov cítil stále větší úzkost a prázdnotu.

V roce 2008 se dokonce pokusil o sebevraždu. To se mu naštěstí nepodařilo a tento moment se stal zlomem v jeho životě. „Sláva moje problémy nevyřešila, a dokonce ani má láska alkohol nefungovala. Sedl jsem si do křesla a pomyslel si, že jsem skončil,“ popsal Moby těžké okamžiky.

Hudebník po pokusu o sebevraždu zcela přehodnotil svůj život a začal abstinovat. Místo divokých večírků energii od té doby věnuje boji za práva zvířat a veganské restauraci, kterou založil.

Fotogalerie
9 fotografií