Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman lhal o exporadci? Stát se musí omluvit za jeho výrok, rozhodl soud

Autor: ČTK - 
24. května 2019
13:13

Stát se musí omluvit za výrok prezidenta Miloše Zemana o jeho bývalém poradci Zdeňkovi Šarapatkovi, rozhodl Obvodní soud pro Prahu 1. Zeman v televizi Barrandov řekl, že Šarapatku vyhodil pro neschopnost. Šarapatka ale z úřadu vlády v době, kdy ji Zeman vedl, odešel po dohodě.

Za prezidentova slova se má omluvit ministerstvo financí, hlavu státu totiž žalovat nelze. Napsal to dnes server iDNES.cz. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček předpokládá, že se ministerstvo financí odvolá. ČTK sdělil, že prezidenta se spor netýká.

Právní zástupkyně ministerstva financí nechtěla podle serveru rozhodnutí soudu komentovat. Na dotaz, jestli podá odvolání, uvedla, že se nejprve poradí s prezidentovým advokátem.

„Pana prezidenta se spor netýká, nebyl účastníkem sporu a nejedná se o jeho omluvu. Rozsudek není pravomocný, předpokládáme, že se ministerstvo financí odvolá,“ sdělil Ovčáček ČTK v textové zprávě.

„Zdeněk Šarapatka je lhář. Jeho veřejně pronesený výrok, že pan prezident ′táhne tuto zemi zpátky na východ do období před rokem 89′ je lživý a dehonestující. Miloš Zeman byl důležitým aktérem revoluce roku 1989 a pro své zásadové postoje byl komunistickým režimem postihován,“ rozčílil se prezidentův mluvčí na twitteru. 

Video  S prezidentem v Lánech: Zeman o výměně ministrů, metálu pro Jágra i hysterce  - Blesk TV
Video se připravuje ...

petr12 ( 25. května 2019 09:42 )

bando koko.u a p.č že je náš prezident nejlepší v evropě!!

Pollo ( 24. května 2019 15:53 )

Evidentně problém s chápáním psaného textu, co? No nic...

Pollo ( 24. května 2019 15:51 )

Stát se má omluvit, že je Zeman lhář. Bezva doba. Nic teda té kreatuře nebrání, aby v lhaní pokračovala. Kdykoli a o kom se jí zamane.

hradnisamohonka ( 24. května 2019 13:54 )

Eman je na tom stejně jako Bureš, už ztratil přehled kdy lhal.

corsa ( 24. května 2019 13:32 )

Bože! Za co se má omlouvat? Samozřejmě, že by nebylo korektní! , aby ve výpovědi bylo slovo neschopnost.... Podstatou je, že odešel...Ty soudy jsou u nás čím dál horší ….. straní neschopným, zlodějům a škůdcům všeho druhu.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa