Po děsivé úterní zkušenosti, kdy začalo hořet herečce Regině Rázlové vlastní auto »doslova pod zadkem«, se stále nemůže vymanit z myšlenek na to, jak tragicky mohla celá událost skončit. „Snažím se z toho vzpamatovat,“ svěřila Blesku Regina, která stále nechápe svou vlastní reakci. Když auto hořelo, paralyzovaně seděla uvnitř a nebyla schopná jakkoli reagovat. „Já v ten moment ani nevěděla, co mám dělat a na jaké číslo mám volat,“ vyprávěla uzarděně krátce po nehodě.

Odkázaná na druhé

Její jaguar, dar k šedesátinám od zesnulého manžela, skončil na vrakovišti a Rázlová, která se odstěhovala za Prahu do Stránčic, zůstala imobilní. V noci po představení se domů hromadnou dopravou nedostane... „Jsem bez vozu jako bezruká, odkázaná na pomoc dcery. Ale je na mě tak hodná, že mě vozí na představení a zase zpátky,“ říká. „Vůbec nevím, jak to vyřeším, myslela jsem si, že to spolu s mým autem už nějak doklepeme. Tohle by mě nenapadlo ani ve snu,“ hořekuje nyní herečka.

Znovu za volant

Že se bude muset porozhlédnout po novém voze, je jen jedna strana jejího problému. Druhá? „Budu se bát zase sednout za volant. Asi ale budu muset,“ říká Rázlová s tím, že její pracovní kalendář je plný k prasknutí a nemůže být závislá na své dceři. „Prostě skočím do rybníka a budu muset plavat,“ dodává odhodlaně.

Psycholog: Vážně mohla uhořet!

„Je to inhibiční stresová reakce, typická především pro ženy, říkáme jí též reakce mrtvého brouka. Z tohoto úsloví je jasně vidět, že se jedná o obecný jev. V extrémním případě, někde bez pomoci, by skutečně mohla i uhořet,“ vysvětlil Blesku psycholog Jeroným Klimeš.

Fotogalerie
53 fotografií