Rodina mohla Martina pohřbít až po dlouhých pěti měsících a třech dnech. Jeho tělo bylo totiž uvězněno v nepřístupném podzemí. Vyprostit se ho podařilo spolu s ostatními těly až poté, co ve štole dohořelo.

Po Martinovi, jehož všichni známí milovali pro jeho přátelskost a obětavost, zůstala dvě malá dítka. Dcerka Emmička a syn Sebastián. O tatínka přišli vloni jen čtyři dny před Štědrým dnem, na nějž se s rodiči tak moc těšili.

A tragédie se podepsala nutně i na partnerce Janě, bratru Romanovi s rodinou a na rodičích. Martin navíc zahynul v den svátku své maminky. „Martin byl velkým člověkem, jak svým srdcem, tak duší,“ řekl duchovní, který poslední rozloučení vedl.

Připomněl zesnulého též jeho celoživotní lásku ke sportu, především k hokeji. „Rád četl, vystudoval stavební průmyslovku, měl rád humor. Dovedl jak pochopit, tak obejmout. Miloval své děti a rodinu,“ uvedl farář.

Zápas, kde nebyl soupeř, prohrál

Zesnulého kamaráda oplakali i Martinovi spoluhráči ze squashového týmu. „Vyhrál jsi spoustu životních i squashových zápasů, bohužel pak přišel zápas, ve kterém nebyl soupeř, nebylo se s kým poprat o vítězství. Výsledkem mohla být jedině prohra... Navždy budeš patřit do party squashových kamarádů a do našich srdcí. Nezapomeneme,“ vzkázali Martinovi do nebe kolegové z Ostravské squashové ligy.

Prosincové neštěstí v Dole ČSM na Karvinsku si vyžádalo 13 mrtvých a desítku zraněných, většinou šlo o polské pracovníky. K výbuchu metanu došlo v černouhelném dole ve čtvrtek 20. prosince po 17. hodině v hloubce okolo 800 metrů.

S největší pravděpodobností v dole vybuchl metan. „Ve věci i nadále probíhá prověřování a další procesní úkony dle trestního řádu,“ řekla okresní státní zástupkyně Gabriela Slavíková. Příčiny výbuchu zjišťuje mezinárodní tým.

 

Fotogalerie
14 fotografií