Snadnější cestování s dětmi. Jaká vychytávka vám pomůže?

Perl je pokračovací autosedačka pro odrostlejší děti.
Foto: LIBFIN
Sdílej na facebooku
20. května  2019 
 00:00
Prezentace klienta

Autosedačka patří spolu s kočárkem a postýlkou mezi základní věci, které budete pro své miminko pořizovat. Budoucí rodiče ji zpravidla vybírají s dostatečným předstihem, protože právě v autosedačce neboli „vajíčku“  si novorozeňátko většina z nich veze domů z porodnice. Společnost Maxi-Cosi nyní představila novinku – isofixovou základnu, která rodičům ušetří čas, starosti i peníze.

Existují v zásadě dva způsoby, jak dítě bezpečně připoutat v autě. V prvním případě vajíčko, korbičku nebo autosedačku upevníte pomocí systému autopásů, ve druhém ji zafixujete do isofixu. Obě varianty jsou schůdné a bezpečné, ale u pásů musíte dávat pozor, aby byly zapnuté správně, nepřekrývaly se a nebyly přetočené. V tomto ohledu je použití isofixu rychlejší a jednodušší. Bez ohledu na to, který způsob využíváte, je nutné dítě převážet v sedačce vždy – i tehdy, kdy popojíždíte jen kousek.

Dítě od narození do cca 12 let věku vystřídá dvě nebo tři autosedačky. Miminka na cestách nejlépe ochrání sedačky, které svým kompaktním zaobleným tvarem připomínají vaječnou skořápku. „Vajíčka“ jsou určena pro děti od narození do cca 13 kg, tedy přibližně jednoho roku věku, a jejich výhodou je, že v nich díky praktickému madlu můžete miminko pohodlně přenášet z místa na místo, nejen z domova do auta, ale třeba i k lékaři nebo na návštěvu.

V autokorbičce má děťátko dostatek místa i pohodlí.
V autokorbičce má děťátko dostatek místa i pohodlí.
Autor: LIBFIN


Vajíčko se do auta upevňuje zásadně proti směru jízdy, a to na zadní sedadlo. Chcete-li dítě převážet na místě spolujezdce, je nezbytné deaktivovat airbag. Miminka mohou v autě cestovat také v korbičce, která je součástí kočárku. Ta je pro malého cestovatele sice pohodlná, ale na rozdíl od vajíčka zabere více místa, hůř se s ní manipuluje a nevejde se do každého vozu. Batolata a starší děti pak cestují vsedě v klasické autosedačce.

Unikátní řešení od Maxi-Cosi

Předností isofixové základny 3WayFix Family, novinky od společnosti Maxi-Cosi, je, že na ni lze umístit korbičku, vajíčko i pokračovací autosedačku od Maxi-Cosi bez nutnosti dokupování dalších dílů. Základna skvěle poslouží pro všechny typy sedaček – kombinovat ji můžete s s 0+ autosedačkou Pebble Pro I-Size, autokorbičkou Jade I_size i pokračovací autosedačkou Pearl Pro I-Size do cca 4 let (respektive 104 cm).

Maxi-Cosi 3wayFix zajišťuje nejbezpečnější způsob přepravy dětí, který umožňuje cestovat v protisměru jízdy od narození až cca čtyř let. 3wayFix je součástí modelu 3wayFamily, který poskytuje perfektní ukotvení pro autosedačky Jade ISOFIX autokorbičky, Pebble Plus, Rock a Pearl Pro i-Size. Samozřejmostí je, že všechny tyto sedačky splňují bezpečnostní normu i-Size (R129), a tak dítěti zajišťují maximální bezpečnost. 

Jak je u Maxi-Cosi zvykem, i model 3wayFix se velmi snadno instaluje a používá. Nově navržená ergonomická uvolňovací pojistka je snadno přístupná z obou stran. Vyšší bezpečnostní standardy se také soustředí na dodatečnou bezpečnost hlavy a krku. Základna navíc vydává vizuální a zvukový signál, který potvrzuje, že je sedačka bezpečně připojena, a tak nehrozí, že byste se vydali na cestu bez dostatečného zabezpečení. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku