Měla to být běžná cesta do práce jako každý den. Když vyrážela na DAMU, kde učí herectví, začaly najednou z motoru šlehat plameny. Herečka stačila jen zajet na parkoviště u obchodního centra v Čestlicích u Prahy a pak zůstala sedět v hořícím autě jako omráčená. „Najednou jsem byla jak paralyzovaná a nemohla si vzpomenout, co mám dělat. Byla jsem v šoku,“ popsala Blesku Regina děsivé chvíle a ještě po 24 hodinách se jí třásl hlas.

Sedm statečných

„Naštěstí přiběhli nějací muži a začali mě tahat z auta ven. Byli to také oni, kdo přivolal hasiče a policii. Já v ten moment ani nevěděla, na jaké číslo mám volat. Sama to nechápu,“ kroutila hlavou šokovaná Rázlová.

Na pomoc jí přispěchalo sedm mužů. Z hořícího auta zachránili nejen Reginu, ale také její osobní věci a tašku s doklady. Oheň se snažili uhasit příručními hasičáky z aut, jenže to nestačilo. „Z blízkého obchoďáku ale přiběhli další zaměstnanci s velkými hasičáky a pak už přijeli hasiči. Plameny uhasili, ale auto je stejně na odpis,“ uzavřela herečka.

Poděkování záchranářům

„Pánové, sice neznám vaše jména, ale všem vám chci poděkovat alespoň tímto prostřednictvím. Jsem dojatá, že se v dnešní době najde člověk, v mém případě hned několik, který riskuje svůj život sám od sebe, aniž by ho o to někdo žádal, nebo to měl v popisu práce. Moc také děkuji říčanským hasičům a policii,“ vzkazuje Regina Rázlová přes Blesk svým zachráncům.

Památka na manžela

Vůz Jaguar X-Type byl už starší, jeho dnešní cena je už jen v desítkách tisíc. Pro herečku měl ovšem zejména citovou hodnotu. „Byl to dárek od mého bývalého manžela, který už tu není...“ prozradila Rázlová. Auto dostala ke svým šedesátinám od posledního manžela, architekta Jindřicha Santara (†81), který v roce 2013 zemřel na rakovinu. Regině tak přibyla další starost, a to jak bude dojíždět nejen do Prahy, ale také na Karlštejn, kde od 28. června hraje paní Ofku v muzikálu Noc na Karlštejně.

Fotogalerie
56 fotografií