Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena z Liberecka poslala neznámému nápadníkovi 150 000: Policii zalarmovala až dcera!

Žena z Liberecka poslala neznámému nápadníkovi 150 000: Policii zalarmovala až dcera!(Ilustrační foto)
Žena z Liberecka poslala neznámému nápadníkovi 150 000: Policii zalarmovala až dcera!(Ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: DH - 
22. května 2019
17:24

Policie z Liberce šetří další z množících se případů internetových podvodníků, kteří lákají z osamělých žen peníze. Tentokráte si podvodník s přesvědčivým příběhem počíhal na paní, která mu dobrovolně odeslala téměř 150 tisíc. Vše zarazila až znepokojená dcera, která to nahlásila kriminalistům.

Paní z Liberce si podala inzerát na internetovou seznamku už koncem března letošního roku a rázem se objevilo několik potencionálních zájemců. Jeden jí však padl do oka více. Podl policie se jednalo o uživatele, který uváděl, že je mu 60 let a bydlí v Praze. Měl prý česko-americké kořeny.

„Zaujal ji nejen vzhledem, ale i svým životním příběhem. Napovídal jí o sobě, že je vdovec. O manželku a dokonce i o své tři děti a další členy rodiny prý přišel v roce 2013 při nehodě, kterou blíže neupřesnil,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Muž navíc uvedl, že byl sám půl roku v kómatu, a když se probral, přihlásil se jako dobrovolník k humanitární organizaci pod záštitou OSN. Vydal se prý do Sýrie.

Příběhu, který nemá daleko k hollywoodskému scénáři, žena bohužel uvěřila. Ba co víc, ve víře, že je pro dotyčného životní láskou, mu na různé zahraniční účty rozeslala 147 tisíc korun. Ty prý muž potřeboval na to, aby se ze služby v daleké Sýrii vyvázal a mohl za svou milovanou dorazit.

Pro ženu bylo velkým štěstím, že se o počínání své matky dozvěděla zděšená dcera, která měla od samého začátku podezření, že něco není v pořádku. Vše zarazila a nahlásila na policii. „Netrvalo dlouho, abychom zjistili, že se jedná o podvod,“ sdělila Baláková. Podle ní se dcera poškozené zachovala nejlépe, jak mohla, protože muž z falešného profilu požadoval stále více peněz.

Vše nyní šetří kriminalisté. Opět se ale ukázalo, že se podobné případy objevují stále častěji. „V této souvislosti opětovně varujeme všechny ženy před nápadníky, kteří od nich ještě dříve, než se s nimi osobně poznají, žádají peníze,“ sdělila na závěr mluvčí.   

diskutujici ( 23. května 2019 07:03 )

Chybi mi tu jeji jmeno, at vim, kam napsat.

antismejd ( 22. května 2019 20:44 )

Panebože,přestaňte mě urážet zprávama o takových neuvěřitelných krávách nebeských!!!

ladybug ( 22. května 2019 18:16 )

Jak ale takový podvodník ví, že dotyčná má peníze? Kdyby mně někdo napsal o peníze
tak bych mu odepsala, že žádné nemám, což je pravda. Rozhodně né takovéhle částky
na rozdávání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání