U Fryčajovy ulice v Brně se práce dotknou mostů přes náhon a přes řeku Svitavu. „Opravíme nosné konstrukce obou mostů a položíme nové železobetonové desky a izolaci. Mosty dostanou i nové osvětlení,“ uvedl náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu Roman Hanák (ČSSD).

Podle něj kraj v posledních letech považuje rekonstrukce mostů za absolutní prioritu. Začít s opravami by se mohlo kolem února příštího roku. Náklady přesáhnou 29 milionů korun.

Začnou v září

Ve Valtrovicích kraj nechá opravit 665 metrů dlouhý úsek silnice číslo II/408. „Upravíme šířku silnice podle standardů, opravíme autobusové zálivy i zastávky a vznikne také nová kanalizace,“ popsal Hanák.

Stavba by měla začít už letos v září. Odhadované náklady jsou skoro 26 milionů korun. Téměř třemi miliony na ni přispěje obec. Zbytek doplatí kraj z evropských dotací z Integrovaného regionálního operačního programu a z vlastního rozpočtu.

Jihomoravský kraj má skoro 4000 kilometrů silnic II. a III. třídy. Ročně je rekonstruuje za stovky milionů z vlastního rozpočtu, z peněz od státu i z dotací z Evropské unie.

VIDEO: Zábrdovický most v Brně je kvůli opravám na více než rok uzavřen.