Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž omdlel po požití léků: Malého Michaela (†2) zalehl a udusil

Autor: ital - 
22. května 2019
19:42

Američan Ty Lucente (37) z amerického města Freedom v Pensylvánii čelí obvinění z neúmyslného zabití. Nešťastnou náhodou totiž zalehl a udusil svého nevlastního synka Michaela (†2) poté, co si vzal prášky a omdlel. Přestože s přítelkyní bezprostředně poté zavolali záchranku a pokoušeli se chlapce resuscitovat, již mu nedokázali pomoci.

Ke smutné tragédii došlo ve městě Freedom v americkém státě Pensylvánie. Ty Lucente (37) si u sebe doma vzal buprenorfin, který potřeboval údajně kvůli chronické bolesti. Silný lék, užívaný také jako náhražka heroinu, má být sice k mání pouze na předpis, muž si ho ale opatřil pokoutně. Po požití léku si lehl na gauč. Záhy však omdlel a spadl z lůžka přímo na svého nevlastního synka Michaela (†2). Chlapce zalehl a ten se pod ním udusil.

Přestože sám Ty zavolal záchrannou službu, lékaři nebohému chlapci již nedokázali pomoci. Chlapečkova matka Alanna Darrochová utrpěla trauma a svěřila se, že je to pro ni ta nejhorší bolest. „Ihned jsme začali provádět masáž hrudníku a umělé dýchání a všechno ostatní,“ sdělila pro televizní stanici Action News 4.

„Neměl žádný puls a jeho rty byly modré. Mé dítě zemřelo a já musela křičet na Tye, aby zavolal policii. Zažívám tu nejhorší bolest. Připadám si, jako by mi vyrvali srdce z hrudi. Ten malý chlapeček mi zachránil život. Když jsem ho čekala, přestala jsem brát drogy,“ dodala zoufalá matka.

Přestože policie oznámila, že smrt malého dítěte byla nehoda, Lucente byl obviněn z neúmyslného zabití. „Domníváme se, že spadl přímo na dítě. Sám poté zavolal 911,“ vysvětlil policejní náčelník Eugene St Clair. V době incidentu byly podle policistů doma tři další děti (2, 7 a 12). Lucente bude předvolán k výslechu před soudem 30. května.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání