Vladimír se nastěhoval ke svému známému, který mu nabídl střechu nad hlavou. Sám potřeboval pomoci s nájmem. Soužití dvou mužů v bytě v Ostravě ale nestálo za nic. Vladimír si tu a tam přihnul alkoholu a byl dost hlučný, což začalo vadit sousedům. Bytný mu to vyčítal a právě při jedné takové hádce loni v listopadu se muži pobili. První ránu pěstí prý dostal Vladimír, na bytného se vrhl a rány opětoval.

Jenže ten se praštil hlavou o zeď a zůstal bezvládně sedět na židli. Vladimír se o jeho stav nijak víc nezajímal a šel spát. Když se probudil, zjistil, že jeho bytný nehnutě sedí dál. „Koukal jsem, že tam furt sedí. Sáhl jsem na něj, byl chladný,“ prohlásil podle serveru denik.cz u soudu.

Zapáchal celý dům

Bytného odtáhl do vedlejšího pokoje a zastlal peřinami a oblečením. Spolu s rozkládajícím se tělem žil další měsíc! Až nechutný zápach, který se linul domem, prozradil hrůznou pravdu.

Vladimírovi původně hrozilo až 10 let za zabití, jenže podle znaleckého posudku nešlo jednoznačně určit, zda smrt nastala právě v důsledku útoku obžalovaného. Krajský soud v Ostravě tak Vladimíra potrestal 2,5 lety vězení. Lhůtu na rozmyšlení si ponechal státní zástupce.

Muž si v minulosti už odseděl 11 let za vraždu svého nemohoucího otce. O toho se delší dobu staral, ale i toto soužití skončilo tragédií. I jeho tělo ukryl – tentokrát do kůlny a několik měsíců pobíral jeho důchod.

VIDEO: Chybí 900 utajených bytů pro týrané Čechy. Expertka: „Násilník je pronásleduje a bije na ulici!“