„Na opilou matku malého dítěte nás upozornila volající, která ji viděla sedět v trávě. Strážníci bohužel o pár minut později museli potvrdit její slova. Žena se nebyla vůbec schopná postavit se na nohy. Bohužel tomu muselo přihlížet její malé dítě,“ uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Když strážníci dali matce dýchnout, alkoholtester ukázal hodnotu 2,27 promile. Bylo zřejmé, že v takovém stavu se o dítě nemůže postarat. Neuvedla ale nikoho z příbuzných, kdo by mohl dítě převzít. Proto jej odvezla sociální pracovnice. Případem se nyní budou zabývat republikoví policisté,“ dodala Kadrnožková.

Případů přibývá

Jen před pár dny nadýchala v Brně maminka (31) kojence v kočárku 2,5 promile, strážníkům tvrdila, že dítěti je 8 let. Na konci dubna ležela bezvládně na Zelném trhu žena (37) u níž seděla bezradně na zemi její dcera (10). Matka po probuzení nadýchala 3,07 promile.

Před pár dny navíc Městský soud v Brně řešil případ, kdy opilá babička (44) vezla kočárek s malým dítětem, s nímž vběhla autu pod kola. Řidič byl poté jejími příbuznými lynčován.

VIDEO: Na opilou matku s malým dítětem nedávno narazili i pražští strážníci.