Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mezi pašeračkou Terezou a svobodou stojí jediná překážka: Už balí kufry?

Autor: DH - 
23. května 2019
05:01

Pákistánský soud se zabýval žádostí o propuštění odsouzené české pašeračky Terezy Hlůškové (23) na kauci. Žena ji podala s pomocí svého právníka. Ten však bohužel pochybil a žádost vyplnil nedostatečně. Soud byl nekompromisní a odmítl se jí zabývat, dokud právník nedoplní potřebnou pasáž. Tereza si tak na rozhodnutí bude muset počkat ještě několik týdnů!

Zprávy o tom, že před pákistánským soudem proběhlo jednání o Terezině případu, přinesl Blesku důvěryhodný pákistánský zdroj. Tereza se tentokrát do jednací síně nedostavila. Zastupoval ji jen její právník a ten měl dvěma soudcům vrchního soudu co vysvětlovat.

Terezinu žádost o propuštění na kauci dostali na stůl soudci Aalia Nelaan a Shahbaz Ali Razvi. „Soud uvedl, že některé kopie dokumentů v žádosti nebyly dobře čitelné,“ řekl zdroj Blesku. Podle něj byl pak Terezin právník poučen o tom, že je žádost navíc špatně vyplněná. „Upozornili ho, že takto nemohou v projednání případu pokročit dál,“ uvedl zdroj.

Tereze tak zůstaly opět jen oči pro pláč. V pákistánském vězení nedaleko Láhauru bude muset trčet i nadále. I tak ale plamínek naděje stále hoří. Soudci dali advokátovi české pašeračky ještě jednu šanci a s opravenou žádostí o propuštění Terezy na kauci může předstoupit znovu, a to 12. června. Snad si pro dobro své klientky tentokrát překontroluje všechny potřebné formality.

Česká občanka Tereza Hlůšková trčí v pákistánské base, kam ji poslal zdejší soud. Odsedět si má osm let a osm měsíců za pokus o propašování téměř devíti kilogramů heroinu přes letištní kontroly v Láhauru. Celníci ji s drogou zašitou v cestovním kufru zadrželi na začátku roku 2018. Od té doby se rodačka z Uherského Hradiště stala hvězdou pákistánských médii, mají ji za modelku a výjimkou nebylo ani to, že ji jeden z místních požádal o ruku.

Tereza podala odvolání proti nepravomocnému rozsudku a další stání u soudu je plánováno na září letošního roku. Odvolal se rovněž i státní zástupce, který by si pro hříšnici představoval daleko vyšší trest, nejlépe doživotí.

la.ma ( 24. května 2019 21:26 )

pisálek Terka Hlupůšková prej už sepsala v krimu 2 knížky...tak snad se tvojí radou bude řídit,
tovíš, v pakistánském horku se snadno zapaří...v těch dlouhejch hábitech

Limone ( 24. května 2019 14:18 )

Pisálkům vykazují následující :

starejte se především o to, aby bylo co do Vaší huby ( vyjma penisů ) a když se vyserete
, *** si umyjte vodou a mýdlem.
V případě, že tak nebudete činit, hrozí nákaza hepatt.špinavých rukou a pevně věřím tomu, že Vaše *** není žádná voňavka !!!

www.ra­kovi­navas­pora­zi.cz

neznalek88 ( 23. května 2019 22:24 )

Nechápu odkud tyto "zaručené" zprávy Bleskáči berou. Nikdo jiný o tom nepíše, jen tady - zřejmě kvůli čtenosti - je to snůška výplodů chorých mozků pisálků z bulváru. Zdá se, že Bleskáči se baví tím, jak lidé reagují na to, jako že bude volná. Prostě cokoliv pro čtenost PS: až si odsedí trest, měli by jí v Blesku zaměstnat z vděčnosti, že bylo o čem psát, vlastně lhát.

axana ( 23. května 2019 20:12 )

Bylo by dobrý kdyby zůstala tam kde je. Až na furt.

vesnice ( 23. května 2019 17:43 )

Ať tam kráva shnije. Proč jí se tahat. Co pro stát udělala? Budeme ji tady živit, na co? Má to, co si zasloužila.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání