Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče cestou z porodnice zapomněli dítě v taxíku, po dlouhých hodinách ho našel další zákazník

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: scom)
Autor: shp - 
21. května 2019
22:07

Tito novopečení rodiče z Hamburku nevěděli, kde jim hlava stojí. Když vezli své miminko z porodnice taxíkem domů, ve voze ho zapomněli. Novorozeného dítěte v autosedačce si přitom nevšiml ani řidič, který v klidu odešel na oběd.

Taxikář odvezl rodiče k jejich bytu ve čtvrti Bramfeld. Tatínek i maminka vystoupili, zaplatili za jízdu a vůz odjel. Až tehdy zjistili, že jim chybí miminko, uvedla policie podle agentury DPA.

Otec taxík nedohnal

Zděšený otec se ještě za taxíkem rozeběhl, ale dohnat auto bylo nad jeho síly. Rodiče proto okamžitě kontaktovali centrálu taxislužby a sdělili jí svůj neobvyklý problém.

Bohužel si nepamatovali SPZku vozu, ani jméno taxikáře, a protože byli velmi rozrušení, nedokázali ho ani pořádně popsat. Řidič tak nerušeně pokračoval v jízdě a miminko v klidu spalo.

Až další zákazník dítě našel

Taxikář následně zaparkoval svůj vůz v podzemních garážích a šel se naobědvat. Když se vrátil z jídla, jel na letiště, kde si konečně dítěte všiml další zákazník. Taxikář pak zalarmoval policii.

Strážci zákona si následně dítě převzali a odvezli ho na komisařství v hamburském Bramfeldu. Teprve odtamtud si ho mohli vyzvednout šťastní rodiče, kteří ho vzali domů za ročním sourozencem.

Zobrazit celou diskusi