Na školním výletě v Itálii vyrazil se třídou do aquaparku, kde si rozdrtil šestý krční obratel. Do té doby aktivní hráč pozemního hokeje a vodního póla, jinak obyčejný kluk. Dnes? Pětinásobný držitel bronzu v plavání na paralympiádách, manžel a otec.

Video
Video se připravuje ...

 Evropa společně

Evropa musí být hlavně fér, jinak se v ní nebude dobře žít, prohlašuje kandidát do Evropského parlamentu Jan Povýšil

Situace však není vždy jednoduchá. Kandidát Evropy společně (ESO) Jan Povýšil se snaží žít plnohodnotný život bez omezení, přesto naráží na bariéry, které trápí nejen handicapované. „Všichni v Evropě bychom už měli pochopit, že nemůžeme žít na úkor jiných. Přírodní zdroje a vzduch jsou společné, stejně jako klimatické změny a jejich důsledky. Hlavně sucho. A bojovat proti tomu musíme společně, “ nechal se slyšet na půdě Evropského parlamentu. Zdálo by se to až naivní, kdyby už teď nebylo jeho denním chlebem bariéry překonávat. A sport je toho dobrým příkladem. „Paralympijský sport jde nahoru. Podívejte se, jak jsme v Ostravě dokázali zaplnit halu na mistrovství světa v parahokeji: všichni fandili a nikdo nepřemýšlel o tom, že to hrají nějací postižení lidé. Byl to skvělý zážitek,“ říká Povýšil, který by chtěl tuto soudržnost férovosti přenést i do dalších politických témat. Třeba právě i do životního prostředí.

Autor: Evropa společně

Šel jsem do politiky i proto, abych pomohl bariéry odstraňovat. Nejen u nás, ale i v celé Evropě,“ říká paralympionik Jan Povýšil

Pro hnutí Evropa společně je právě rovnost a férovost ve vzájemných vztazích jednotlivých členů Unie východiskem životaschopné Unie budoucnosti. Proto se ESO staví proti všem snahám Unii rozložit. Lídři Evropy společně, mezi něž patří i Jan Povýšil, prostě vědí, že některé problémy musíme řešit společně. Tvrdit, že si ve všem vystačíme sami, je hloupost a hlavně – není to fér. Podle průzkumu STEM/MARK mají šanci uspět ve volbách do Evropského parlamentu i neparlamentní strany jako je právě Evropa společně (ESO) s lídrem Jaromírem Štětinou a Janem Povýšilem. Volby do Evropského parlamentu jsou 24. a 25. května 2019. Hnutí Evropa společně (ESO) s lídrem kandidátky Jaromírem Štětinou, Janem Povýšilem, Petrem Fischerem a Janou Spekhorstovou má na volebním lístku č. 37. Přečtěte si o hnutí Evropa společně více.

Video
Video se připravuje ...

 Evropa společně

 

 

Fotogalerie
3 fotografie