Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zlo s lidskou tváří: Tenhle milý chlapec je brutální vrah třiceti žen a nekrofil!

Fotografie
Zlo s lidskou tváří: Tenhle milý chlapec je brutální vrah třiceti žen a nekrofil! Od 23. 5. příběh Teda Bundyho i v českých kinech. • Trailer  (Autor: internal)
Aktualizováno -
21. května 2019
19:44
Autor: Ivan D. Hladík, red - 
21. května 2019
10:00

Jeho život připomínal krvavý thriller z hlavy zvráceného autora, byl ale skutečný. Pro jeho oběti i jejich rodiny. Poslední ještě nebylo ani třináct let. Teď o Tedu Bundym můžete vědět všechno, do kin přichází snímek s hezounem Zacem Efronem (31) v hlavní roli.

Příběh jednoho z nejznámějších a zároveň nepochopitelně nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho, přichází do českých kin 23. května. Vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně Elizabeth Kloepferová, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. „FBI odhaduje, že se po Spojených státech neustále pohybuje 25 až 50 aktivních sériových vrahů. I přes jejich velký počet však v americkém kolektivním povědomí nesporně vyčnívá především jeden z nich – Theodore Robert Bundy,“ prozradil režisér Joe Berlinger (57) jeden z důvodů, proč se do filmu pustil.

5721293:full:true:true

Jak připomíná i distributor, příběh Teda Bundyho (†43) je strašlivý a v mnoha ohledech fascinující i dnes, čtyřicet let poté, co Amerika seděla přilepená k obrazovkám a sledovala soudní proces s ním. Bundy spáchal minimálně třicet vražd mladých žen, všechny omráčil, brutálně uškrtil a znásilnil, často posmrtně. Jeho krvavý koníček budil hrůzu, přesto se během procesu i po něm stal miláčkem mnoha žen a dívek. Nebyl to žádný odporný podivín a hnusný vrah, Ted Bundy byl okouzlující, vzdělaný a inteligentní krasavec. Díky svému šarmu se vždy snadno seznámil a odvedl svou oběť bez problémů z veřejného baru někam pryč, kde mohli být sami.

Podívejte se na upoutávku filmu:

Video  Zlo s lidskou tváří: Tenhle milý chlapec je brutální vrah třiceti žen a nekrofil! Od 23. 5. příběh Teda Bundyho i v českých kinech. • Trailer  - Bontonfilm, INT
Video se připravuje ...

„Příběh Teda Bundyho je bezesporu ohavný a dramatický. Spoléhal na svůj odzbrojující šarm, jímž své oběti před vraždou okouzlil. Také byl schopen za pochodu měnit svůj modus operandi, aby zmátl vyšetřovatele. Z policejní vazby uprchl hned dvakrát a oba jeho útěky na svobodu byly velmi vynalézavé a troufalé,“ vypočítává režisér. Pravdou zůstává, že pár dní před popravou stanovenou na 24. ledna roku 1989 se Bundy přiznal k vraždě více než 30 žen, které zabil mezi léty 1974 a 1978. Odborníci nicméně tvrdí, že skutečný počet jeho obětí je násobně vyšší.

Teď tedy přichází snímek, který všechnu Bundyho krutost, dvojí tvář a jeho přízračný osud představí i českým divákům. A to v překvapivém podání – hlavní roli nelítostného zabijáka totiž ztvárnil miláček mnoha dívek a žen, herec známý třeba ze snímků Šťastný Nový rok (2011), Smrt a život Charlieho St. Clouda (2010), trojice Muzikálu ze střední (2006 až 2008) nebo nejnověji Největší showman (2017), talentovaný Zac Efron (31). Jeho výkon už přesvědčil diváky na festivalu v Sundance. Kromě něj se ti tuzemští mohou těšit i na Johna Malkoviche (65), Jima Parsonse (46, Sheldon z Teorie velkého třesku) nebo první filmovou roli frontmana legendární skupiny Metallica Jamese Hetfielda (55).

5721303:full:true:true

Režisér Joe Berlinger také fascinovaný Bundyho osudem uvedl začátkem roku na online televizi Netflix dokument plný autentických záběrů a rozhovorů s Tedem Bundym. „Doufám, že tento film ukáže novou cestu do jeho hanebného světa,“ uvedl režisér Berlinger. „Ne skrz sledování vražd v televizi nebo lpěním na vraždách samotných, ale tím, že zapomeneme na očekávání, která od filmů tohoto žánru máme, a budeme se soustředit na lži Teda Bundyho i ostatních, kteří lhali sami sobě, když se všude kolem nich zabíjelo,“ dodal.

5721295:full:true:true

A co by k tomu řekl sám Bundy? „Vrazi nevylézají jen v noci, nemají dlouhé zuby a po bradě jim netečou sliny. Lidé si neuvědomují, že vrahové jsou v jejich okolí. Lidé, které máte rádi, milujete, žijete s nimi nebo je obdivujete, se další den mohou stát největšími démony, jaké si umíte představit.“ To považuje režisér za pravou podstatu zla. Takového, jaké se před českými diváky na stříbrných plátnech odehraje už od 23. května.

Zlo s lidskou tváří

Krimi / Drama / Thriller / Životopisný

Česká premiéra: 23. 5. 2019, Bontonfilm

USA, 2019, 108 min

Režie: Joe Berlinger

Scénář: Michael Werwie

Kamera: Brandon Trost

Hudba: Marco Beltrami, Dennis Smith

Hrají: Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Haley Joel Osment, Angela Sarafyan, John Malkovich, Jim Parsons a další.

Pollo ( 5. června 2019 14:15 )

Zac Efron hezoun?

zrcadlo1 ( 21. května 2019 20:44 )

Zlo se nikdy netvari jako zlo, ale jako hodny strycek co vas vzdycky dokaze rozesmat. Jen si vzpomente na zabery Hitlera a spol. s jejich rodinami, prate­li..­.okou­zluji­ci a sympaticti- ale naprosto bez svedomi! Klasicky psychopati

Cigosks ( 21. května 2019 10:28 )

To jméno je prokletý. Bandi.mame taky v cz jednoho.

Zobrazit celou diskusi