Zranění ženy, údajně místní lékařky, potvrdila policie. „V souvislosti se střelbou v Chotěšově prověřujeme těžkou újmu na zdraví,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Událost vyvolala mezi místními diskuzi na sociální síti. Vše se totiž odehrálo v místech, kudy vede lidmi často využívaná cesta k jezu. „Naposledy minulý rok v dubnu byly od kulek prostřelená okna v bytovkách v Klostermannově ulici. Ačkoliv bylo vše hlášeno, nikdy s tím žádné příslušné orgány nic neudělaly,“ zaznělo v příspěvcích.

Místní dali dokonce k cestě z vlastní iniciativy varovnou ceduli. „Když tam půjde nějaká maminka s malým dítětem, trefí ho to rovnou do hlavy,“ reagovali lidé na zranění ženy. Policie nechce dělat předčasné závěry. „Vzhledem k probíhajícímu šetření zatím nebudeme poskytovat bližší informace,“ dodala Jelínková.

Prostřelená okna ale řešili v Chotěšově už před deseti lety. Majitel střelnice, který před dvěma lety zemřel, tehdy tvrdil, že jde o konkurenční boj a snahu ho poškodit. Místní tehdy proti provozu střelnice sepsali petici. Jednou z iniciátorek měla být i nyní postřelená žena.