Zloděj, údajně Litevec, ujížděl jak zběsilý v kradeném BMW před německými strážci zákona přes hraniční přechod Lísková na Domažlicku. Tam v té době zrovna policisté prováděli v rámci cvičení kontroly vozidel.

„Zaregistrovali jedoucí černé vozidlo z Německa a v závěsu za ním služební vůz policie Spolkové republiky Německo se zapnutým výstražným a rozhlasovým znamením. Český policista dával od krajnice vozovky pokyn k zastavení černého vozu, řidič ale na výzvy nereagoval,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Bavorák se dál řítil směrem na Domažlice. Příhraničí ale bylo obšancované a šanci na útěk neměl. Navíc si očividně dopředu nezjistil komplikace, které by mohl na trase potkat. Tou zásadní se mu stala rekonstrukce vozovky Masarykovy ulice v Domažlicích.

Tři bouračky na opravované silnici

„Předjížděl zde pomalu jedoucí kolonu vozidel v místě, kde se nemohl bezpečně zařadit před vozidla. Přitom ohrozil protijedoucí řidiče a dále bočně narazil do předjížděného osobního automobilu tovární značky Audi,“ popisovala Brožová.

Jenže jedním karambolem to, bohužel, neskončilo. „Po tomto incidentu ujel a následně byl účastníkem další dopravní nehody, kdy narazil do dalšího předjížděného vozidla tovární značky Volvo a do protijedoucího vozidla Ford Focus,“ doplnila Brožová.

Z bavoráku do cely

Pak už spadla klec a policisté zloděje packala dopadli. „Na vozidle Audi byla škoda vyčíslena 30 tisíc korun, na vozidle Volvo vznikla stotisícová škoda, na vozidle Ford škoda ve výši 20 tisíc korun a na vozidle BMW 500 tisíc korun,“ uvedla Brožová.

Mladý Litevec teď má co vysvětlovat policistům. „Státní zástupce udělil souhlas s jeho zadržením. Následně byl na cizince vydán evropský zatýkací rozkaz,“ řekla Brožová. Cizinec tak skončil v předávací vazbě.

VIDEO: Řidiče v Brně zastavily až namířené pistole.