„Hodonínští policisté v posledních týdnech řešili drobné krádeže v hodonínských prodejnách, které měl na svědomí právě zmíněný recidivista. Přestože se jednalo o drobné krádeže, hrozilo mu vězení, neboť byl za tento trestný čin odsouzen v posledních třech letech,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Obvinění sice přibývalo, ale recidivista byl stále bez střechy nad hlavou. Odhodlal se proto k razantnímu kroku: Na hlavní třídě Hodonína v ulici Velkomoravská začal řádit jak pominutý.

„Agresivně pokřikoval, rozhazoval rukama a ze vzteku úmyslně ukopnul odpadkový plastový koš. O kus dále u budovy Finančního úřadu vyskočil na přední kapotu osobního vozidla, po kterém skákal. Hned vedle přešel k odstaveném jízdnímu kolu, které svalil na zem a začal skákat po zadním kole a zadním kovovém košíku,“ popsal řádění Zámečník.

Za "snahu" se nyní dočkal pobytu v policejní cele. „Policisté jej obvinili z trestných činů krádež, poškozování cizí věci a výtržnictví. Soud zároveň vyhověl návrhu policie na jeho umístění do vazby,“ dodal Zámečník. Zločinec se nyní muže těšit až na tři roky vězení.

VIDEO: Hodonínské supermarkety si oblíbila i tato trojice kapsářů.