Kapli sv. Jiří na hradě Windsor opět rozzářila svatební květinová výzdoba. V sobotu v ní stvrdili svazek Lady Gabriella Windsor a finančník Thomas Kingston. Gabriella je v pořadí dvaapadesátá následnice trůnu a je dcerou prince Michaela z Kentu a princezny Michaely z Kentu, která se v roce 1945 narodila jako sudetská Němka v Karlových Varech. Princ Michael je prvním bratrancem královny Alžběty.

Na svatebním obřadu se sešla téměř celá královská rodina včetně novopečeného otce prince Harryho, který na svatební veselku přišel bez své ženy Meghan Markle, jenž před pár dny porodila jejich prvorozeného syna Archieho. Oblíbený člen královské rodiny si tak odskočil od otcovských povinností. Do kaple sv. Jiří, kde před rokem slavil svatbu i on, přišel po boku herečky Sophie Winkleman, která je vdaná za bratra Lady Gabrielly Lorda Fredericka. Předtím, než vešel do kaple, aby se usadil na své místo, prohodil pár slov s královnou Alžbětou.

Na svatbě nechyběl ani královnin manžel princ Phillip, Vévoda z Edinburghu, Pippa Middleton se svým manželem Jamesem Matthewes, Carole a Michael Middletonovi a James Middleton se svou přítelkyní Alizee Thevenet. Na svatbě členky královské rodiny však chyběl princ William se svou manželkou Kate a jejich dětmi, kteří obvykle na svatbách doprovází nevěstu k oltáři jako družičky a družbové.

Přesto, že za družičky nešla princezna Charlotte a za družbu princ George, děti na svatbě  nechyběly. Malých roztomilých družiček s květinovými věnečky na hlavě a v nadýchaných šatech bylo dost a jako obvykle se moc nebavily. Za družičku šla například dcera Sophie Winkleman malá Isabella Windsor, která poté, co všichni vyšli z kaple, aby se vyfotili, na fotce zívala.

Ovšem dle svatebních fotografií družičky a družbové nebyli z účasti na svatbě šťastní ještě před obřadem. Děti znuděně posedávaly na schodech a dvě družičky si na schody dokonce lehly! Znuděný družba si mnul oči a pak se při slavnostním novomanželském polibku na schodech držel za hlavu.

Družičky a družbové dělají neplechu snad na každé královské svatbě. Na svatbě Williama a Kate v roce 2011 svět pobavila malá družička Grace van Cutsem, která při pózování na balkóně v Buckinghamském paláci toho měla dost a otráveně si zakrývala uši.

Fotogalerie
19 fotografií