O manželce v sobotu podvečer promluvil i Jiří Krampol. "Má se dobře, řeší, že se ještě vykoupe a zaplave si v moři. Jestli to dobře dopadne, měla by být do dvou dnů zpátky. Už snídala, měla i kafíčko. Komunikovala normálně, akorát mi vynadala, proč jsme ji tam dali. Chtěla cigáro na intenzivní péči, tak jsem jí vysvětlil, že to nejde,” řekl Krampol.

Podle doktorky Ivany Němečkové je diagnóza Krampolové vyčerpání a nechutenství z cesty. “Kolaps tam nebyl. Byla spavá a unavená. Komunikovali jsme s delegáty a ti řekli, aby se na ni podívali v nemocnici, že je hrozně hubená,” řekla doktorka Němečková, která dohlíží na zdraví celé české skupiny v Tunisku.

První, velmi vážný kolaps Krampolovou postihl v Česku, poté, co přestala přijímat potravu a jen kouřila jednu cigaretu za druhou. Tehdy strávila v pražské nemocnici Na Františku dva týdny. Zapřísahala se poté, že svoji životosprávu zlepší.

Její cesta s manželem do Tuniska, kterou považovala za součást rekonvalescence, však nedopadla dobře. Den po příletu Krampolová opět zkolabovala. Problémy přitom prý měla už před odletem, kdy se pozvracela u kadeřníka. Podle svědků na místě Krampolová v Tunisku opět kouřila jednu cigaretu za druhou, což bohužel nasvědčuje tomu, že ji silná závislost znovu ovládla.

Na pokoji už byla tak zesláblá, že sotva dýchala a nemohla se ani postavit na nohy. Museli ji odnést v náruči. Teď je na JIPce kliniky ve městě Soussa. Nikdo za ní nesmí, a ona může komunikovat jen přes nemocniční telefon.

VIDEO: Hana Krampolová: Odhodila jsem berle, léčím se procházkami!

Video
Video se připravuje ...

Hana Krampolová: Odhodila jsem berle, léčím se procházkami! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
66 fotografií