Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrtící injekce dostihla čtyřnásobného vraha i zrádného manžela: Ten zpíval duchovní písně

Autor: ČTK - 
17. května 2019
07:27

Hned dvě popravy uskutečnily americké úřady v noci ze čtvrtka na pátek našeho času. O život přišel muž, který neváhal zastřelit dvě školačky, a podvodník, jenž zavraždil svou ženu.

V amerických státech Alabama a Tennessee byli ve čtvrtek během několika hodin popraveni dva vězni. Zatímco v alabamské věznici skončil život muže odsouzeného za podíl na čtyřnásobné vraždě, v Nashville zemřel smrtící injekcí o více než čtvrtstoletí starší vězeň, který zavraždil svou manželku. Informovala o tom agentura AP.

Michael Brandon Samra zemřel kvůli účasti na čtyřnásobné vraždě, při které zemřely dvě děti. Michael Brandon Samra zemřel kvůli účasti na čtyřnásobné vraždě, při které zemřely dvě děti. | Reuters

Jednačtyřicetiletý Michael Brandon Samra byl spolu se svým přítelem odsouzen za vraždu přítelova otce, jeho partnerky a jejích dvou dcer školního věku. Oba muži je v roce 1997 postříleli během hádky o použití nákladní dodávky. Samrovi advokáti se pokusili popravu odvrátit, soud však žádost ve čtvrtek zamítl a vězeň byl popraven injekcí s kombinací tří látek.

Američan Donnie Johnson byl popraven za vraždu manželky. Američan Donnie Johnson byl popraven za vraždu manželky. | Reuters

Osmašedesátiletý Don Johnson zaplatil životem za vraždu své manželky, kterou udusil v roce 1984 v kempu, jenž provozoval v Memphisu. Před svou popravou se podle AP pomodlil za všechny, kterým ublížil, a zazpíval několik duchovních písní. Několik minut po vpichu injekce jej vězeňský lékař prohlásil za mrtvého.

marianskelazne ( 17. května 2019 08:41 )

Za vrazdu manzelky smrt .. a jak to je u nas??? Ha ha, ze si nevezmeme z tolik obdivovane a uctivane Ameriky
priklad??????? To jeste nikdo nevys­vetli­l...sk­oda!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání